Panel lakás ablakcsere?
Ablakcserén gondolkodom, a ház nem panelprogramos. Kérdeztem a közös képviselőt, hogy van-e tervben valami felújítás a homlokzatot illetően, azt mondta, ha minden jól megy, jövő évben lehet valami (persze semmi sem biztos). Azt mondta, hogyha ablakot szeretnék cserélni, akkor jobban járok, ha most magam csináltatom meg, mintha az esetleges panelház felújításra kerülne a sor, merthogy a nagyberuházások felhajták az árakat. Nekem ez elég furán hangzik, szerintetek ez tényleg így van? A nagytételes rendelések általában pont hogy olcsóbbá teszik az árut.
Kértem 3 ajánlatot is és mindegyik 900 ezer ft körül érkezett.
Ha viszont a ház csinálja, akkor megduplázzák a közös költséget (jelenleg 15 ezer), bár annyira részleteiben nem kérdeztem, pontosan hogy van ez, ő meg elég szűkszavúan beszélt...
Szoktak lenni állami vagy önkormányzati pályázatok, ők előírják, mennyi önereje kell legyen a háznak. Azt kell összeadni a lakóknak.
15 000 Ft nem olyan kevés, hogy ne lehessen benne jelentős felújítási alap, sőt társasházi befektetés is, állampapír, lakáskassza, stb.
Nézd meg erről a kimutatásokat, jegyzőkönyveket és járj közgyűlésre! És beszélgess a szomszédokkal is!
Akkor van lehetőséged lobbizni annak érdekében, hogy erre szánjon a ház pénzt.
Egyébként miért nem vette igénybe a ház a panelprogramot?
Van gyermekeseknek a 3 M Ft-os felújítási támogatás is, ha a lakók egy része ezt erre részben fel tudja használni, akkor máris a háznak kevesebb önrészből kijön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!