Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az újonnan épült/felújított...

Az újonnan épült/felújított házakon miért csak fehér/sötétszürke festéket használnak az esetek 90+ %-ában?

Figyelt kérdés

Sokkal olcsóbb/tartósabb, mint a színes festék? Vagy azért praktikus, mert javításnál könnyebb kikeverni ugyanazt az árnyalatot?

Mindenki maga dolga persze, milyenre festeti a házát, de furcsa érzés, mennyire eltűntek a kellemes pasztellszínek a házakról, illetve mennyire elterjedt ez az ipari szürke, ami kezdetben mint a lábazatvédő festék színe jelent meg.

2023. aug. 6. 14:04
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
ez a divat
2023. aug. 6. 14:20
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Igen, most ez a divat. No meg kinek mi tetszik. Mifelénk nagyon sok a sárga ház. Nekik Pl. A sárga falszin, barna lábazattal kombináció tetszik.
2023. aug. 6. 14:50
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Divat. Pár éve mindenhol a barnás árnyalatok mentek ugyanígy. Előtte meg az összetört kő mintás lábazat angolvörösre festett fa mindennel.
2023. aug. 6. 15:03
 4/10 anonim ***** válasza:
63%
felénk kezd leáldozni, én voltam az első aki 2022-ben mokka árnyalatot választottam a kb 30 felépült új házból. Szinte mindenki a fehér-szürkét alkalmazta, közben eltelt egy év, és az épülő házak barna árnyalatúak többnyire. 2 ház tulaj úgy ahogy van lemásolta a házam színeit... nulla egyéniség... pedig aztán igen nagy a színválaszték!
2023. aug. 6. 15:05
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
A mi utcánkban egy fehér vagy szürke ház sincs. Rózsaszín meg bugyikék az van :-/ A második szomszéd most színezi a házát, az mustársárga lesz.
2023. aug. 6. 15:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Manapság ez a divat sok helyen. Még a Lufthansa is lecserélte a repülőgépei ikonikus kék sárga festését ilyen snasszra... Mer' csak egyféle festék kell, nem kell keverni, stb.
2023. aug. 6. 18:59
 7/10 anonim ***** válasza:
17%
5-ös akkor te a cigánysoron laksz? :D
2023. aug. 6. 18:59
 8/10 anonim ***** válasza:
75%
#7: Nem. Az ottani házak zömmel nincsenek beszínezve, csak vakolva.
2023. aug. 6. 19:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, nem gondoltam volna, hogy praktikus okai tényleg ennyire nincsenek; érdekes, hogy az emberek ennyire mennek a másik után. Pont mint mikor anno épült rokonunk kádárkockája: annyit kért a mesterektől, ugyanolyan legyen, mint a két szomszédé, csak kicsit magasabb legyen.
2023. aug. 6. 21:25
 10/10 anonim ***** válasza:

Ahogy a 30 évvel ezelőtti divat szerinti bútorok már mindenki szemében ódivatúak, és a letisztultabb berendezést tartják fiatalosnak (de legalábbis nem öregesnek - még ha nem is mindenkinek a kedvence, én például nem szeretem ezt a semmilyen, dobozos szögletességet), ugyanúgy a házszínekben is kialakult a közízlés szerinti "modern". Az pedig ez. Végülis hívhatjuk divatnak, bár szerintem ha valakinek annyira a bugyisárgához húz a szíve, akkor nem festetne csak azért fehéret, mert az a divatos. Inkább úgy hiszem, tényleg a kollektív ízlés változik, mindenki ráun arra, amit az elmúlt 20-30 évben mindenhol látott. Ami helyette jött, és elterjedt, mert sokaknak megtetszett, azt még nem volt idő annyira megunni.

Na meg az építési szabályzathoz is alkalmazkodni kell. Általában nem megengedettek a csiricsáré, szokatlan vagy harsány színek, semmi hupikék, tűzvörös. Így egy natúr színnel vagy fehérrel nem lehet mellé lőni.

2023. aug. 6. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!