Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szerintetek mennyibe kerülhet...

Szerintetek mennyibe kerülhet ,,befalazni” a lenyíló létrát és építeni valahol máshol egy lépcsőt helyette?

Figyelt kérdés
A házunkon van egy padlás, avagy 2. emelet. Ez a szint ki van festve, le van szigetelve, le van rakva a parketta, vannak ablakok. Eddig padlásnak használtuk, de most kialakítanánk egy nagyobb szobának. A lenyíló létrát teljesen el kellene tűntetni, és valahol az 1. emeleten kialakítanánk egy lépcsőt(sajnos nincs nagy hely neki, ezért valami nagyon kompakt megoldásra lenne szükségünk). A 2. Emeletre kellene rakni még egy ajtót is, némi gipszkartonnal körülvéve.
2023. júl. 26. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Ezt így nem lehet megmondani, meg attól is függ, mennyire vagytok kompetensek… mennyire tudjátok helyesen felmérni stb stb… és akkor már magatok is ki tudjátok számolni mennyibe kerül, ha pontosan tudjátok mit csináltok majd lépésről lépésre.
2023. júl. 26. 13:29
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem kell nagy bútorokat cipelni vegyetek készen csigalépcsőt, talán az a leghelytakarékosabb.
2023. júl. 26. 13:29
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Nem vagyok szakértő, de az új lépcső áthelyezése szerintem attól is függ, hogy milyen a födémed. Ha betongerendák vannak, akkor nem egyszerű egy új feljáró kialakítása.
2023. júl. 26. 14:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Fa gerendák vannak, nem beton.
2023. júl. 26. 14:12
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

#4 Mindenképpen szakembernek kell megmondania hol nyúlhattok hozzá, mert ezek a gerendák egyben tartóelemek is. A tetőt és vele a falakat is tartják valamennyire. Ahogy nem lehet csak úgy egy falat kivenni ha tartófal, nem lehet ezeket a gerendákat sem csak úgy átvágni. A statikus tudja megmondani hol lehet új nyílást készíteni a gerendák közé.

Arra nem gondoltatok, hogy esetleg kívülről oldanátok meg?

A házhoz oldalról lehetne illeszteni egy lépcsőház féleséget, ami belülről nyílna ahol nektek jó, fent meg akkor a tetőnél kell csak kialakítani a másik végét. Lehet szigetelt, ha ajtó van mindkét végén akkor fűteni sem kell. Simán meg lehet csinálni azt is, hogy a bejárati ajtóhoz készül egy elő-rész, mint egy kicsi külső előszoba és abból nyílna felfelé a lépcső az emeletre. Ha úgy is kell ajtó meg lépcső, akkor azt könnyebb kívülről elkészíteni, mint bent a meglevő helységeket bolygatni. Akkor az alsó szintnek nem csökkenne a hasznos területe, hiszen plusz szobát akartok, nem kevesebbet.

Szüleimnél utólag lett belül lépcső kialakítva az emeletre és az a helység teljesen alkalmatlan lett utána normális használatra. Egy nagy szoba így kiesett, mert a lépcső és vele az átjáró forgalom már nem volt jó.

2023. júl. 26. 15:48
 6/7 anonim ***** válasza:
77%

Kaptatok egy csomó ötletet és ha van néhány milliótok feleslegesen, akkor szinte bármelyik megvalósítható.

Járulékos probléma lesz a költségeken felül, hogy legalább két emeletből vesztek el egy jelentős rész, a fizikai megjelenéséről ill. kinézetéről már nem is beszélve.

Az én ötletem viszont az lenne -látatlanban-, hogy amennyiben ez a lenyíló létra belesimul a palástérbe, akkor egy álmennyezettel "láthatatlanná" lehet tenni, és nem veszíti el a funkcióját.

Csak a létra alatti rész legyen nyitható ajtós az álmennyezeten szükség esetére.

Remélem, hogy érthető volt.

2023. júl. 26. 16:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a mester majd megmondja. Én hiába mondok árat, ha nem annyiért fog dolgozni.
2023. júl. 26. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!