Feketén kötötték be a gázkazánomat, mit tegyek?
Külföldön lakom, és megbíztam egy gázszerelőt, hogy cserélje le a régi kazánomat.
Kértem, hogy mindent szabályosan, számlával csináljon.
Kicserélték a kazánt, de a lepecsételt jótállási jegyen kívűl semmit nem adott, azt mondta, hogy majd küldi a dokumentumokat, de semmit nem küldött, facebookon letiltott, telefonja ki van kapcsolva.
Szerintem feketén kötötték be, bár a készülék működik, de nincsenek meg a papírok, engedélyek.
Ilyenkor mi a teendő?
katasztrófa védelem átvette a kéményt?
ha nem kondenzációs kazánod volt korábban készült gáz terv?
Szolgáltató átvette a rendszert?
készült kéményterv (némelyik kazánhoz nem kell, ha a saját rendszerét használják)?
A szakszervíz volt nálad beüzemelni (garancia csak ekkor érvényes)?
Első körben iparkamara és rendőrségi feljelentés. Az iparkamarában megmondják hogyan tovább.
Tűz és vagy gázrobbanás esetén nem fizet a biztosító.
Ha rájönnek megbírságolnak, és elviszik a gáz órát.
Még most kell helyre tenni a dolgokat, mert akkor a bírságot megúszod
"Külföldön lakom"
Miből gondolod, hogy magyar oldalon pontos felvilágosítást kapsz?
Én úgy bíztam meg a szerelőt, hogy minden meglegyen, nem számít a pénz, csak rendben legyen minden.
Csak az a baj, hogy jönnek majd a katasztrófavédelemtől, hogy ellenőrizzék a kéményt, és eddig csak ígéreteket kaptam, hogy fognak dokumentumokat küldeni.
Mennyi ilyenkor a büntetés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!