Ablakszerkezet nem a purhab felel a stabilitásért?
Jellemzően oldalt becsavarozzák a falazóanyagba az ablakot. Nagyobbakat fölül is. Ezek a csavarok alapvetően arra szolgálnak, hogy a helyükön tartsák az ablakit míg kifújják purhabbal és az megköt. Utána lényegében a hab fogja bent tartani. A csavar extra.
Tettem be ajtót magamnak. Amikor ki kellett szednem, kiszedtem a csavarokat, meg se mozdult. Körbevágtam a habot. Az utolsó cm-ig is tartotta. Miután kivágtam, könnyedén kijött az ajtó.
Tehát a hab igenis komoly funkciókkal bír, nem csak szigetelésben.
Ami még gond, hogy olcsó habbal fújják ki, nem zárt cellásban. Az nem bírja a vizet.
Csinálhatsz vele amit akarsz, de ne vágd ki egyben az egészet. Max részenként haladj, pl felül az 1/3-át egyszerre. Akkor nem fog elmozdulni.
Én inkább akkor már zárt cellás habbal fújnám ki, az jobba bírja a vizet.
Biztos, hogy a habnál áztál amúgy be?
Jah, szokták azt is csinálni, hogy kiékelgetik amikor beteszik. Később az éket kiszedik, ott maradhatnak rések ha utólag nem fújják ki azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!