Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Csempe munkalap milyen?

Csempe munkalap milyen?

Figyelt kérdés

Hallottam olyanról, hogy vannak, akik csempét raknak a munkalapra, mert ellenáll a hőnek, stb.

Jó ötlet?

Tapasztalatok, vélemények?

2023. júl. 11. 20:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Bírja a hőt, viszont hátránya a fuga, ahova beleül a kosz. Valamint könnyebben törik.
2023. júl. 11. 20:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Inkább járólapot láttam már ilyen célra használni, az ugye teherbíróbb, mint a csempe, de én se tenném.
2023. júl. 11. 20:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Láttam már bemutatóteremben többet is, van ami tetszett is nekem, meg láttam már házban is - az is szép volt.

Előnye az, hogy könnyen elkészíthető, hiszen elég egy bútorlapot tenni a konyhaszekrényre és azt éppen úgy leburkolni, mint a falat.

Hátránya viszont amit már írtak: a fugákat nehéz takarítani, nem sík a felülete a konyhapultnak és ha nem jól választották meg a csempét akkor egy lábost odavágva véletlen meg is törhet.

Viszont hőálló lesz.

A járólap tényleg erősebb, talán jobb is, ellenben nagyobb, ezért nehezebben alakítható ki a felület, kevésbé lesz szép és az is el tud törni, lepattogzik a felülete ütésre, ráadásul vastagabb.

Ahol szerintem indokolt az amikor építik a konyhaszekrényt téglából és így eleve vakolják is.

De vannak nagyon szépen megcsinált csempével burkolt munkalapok is, tehát ha ilyet szeretnél akkor miért ne lehetne? Csak tegyél félre a csempéből pár darabot, hogy ha esetleg megsérülne valahol akkor ki tudjátok cserélni!

2023. júl. 11. 21:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt, 20*20-as 4-es osztású konyhacsempéből volt lerakva. Nem emlékszem arra, hogy a fuga különösebben koszolódott volna, viszont kellet itt-ott pótolni, mert a szélén több kis darab kiesett. Tizenpár év alatt egy csempe sem sérült meg benne.
2023. júl. 11. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:
52%
Most csinaljuk magunknak epp tukorfenyes greslapbol
2023. júl. 12. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!