Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha új szomszédod építkezik...

Ha új szomszédod építkezik vagy felújít, fel kell-e ajánlani neki a segítségedet?

Figyelt kérdés
2023. júl. 8. 12:57
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
34 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Ma már nem divat és elfogadni a segítséget sem az.
2023. júl. 8. 13:06
 2/12 anonim ***** válasza:
94%

Illemből nem, nem kell, szerintem senki nem is szól meg, ha nem teszed.

Ha alapból olyan vagy, hogy szeretsz segíteni és rá is érsz, akkor felajánlhatod. Ha ő is olyan barátságos, jól jön neki még két kéz, és nem szégyelli elfogadni a segítséget, akkor ez egy remek jószomszédi program lehet. Ha köszönettel elutasítja, akkor sincs semmi.

2023. júl. 8. 13:33
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Régen öltek volna amiatt ha valaki nem kérdezi meg :D

Akkoriban kalákában épültek a házak. Nem volt kérdés a segítség.

2023. júl. 8. 14:32
 4/12 mindentudó99 ***** válasza:
81%
Nem szokás.
2023. júl. 8. 15:56
 5/12 anonim ***** válasza:
33%

Ha mostanában építkezni tud, akkor sokszoros milliomos és meg tudja fizetni az aranyárban dolgozó szakikat.

Miért is kellene ingyen segítened egy dúsgazdag embernek??

2023. júl. 8. 16:16
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

Eszembe nem jutna és soha nem is jutott, pedig 70+-os vagyok és nagyon segítőkész.

Annyi segítséget nyújtottam szomszédnak, hogy vihette tőlem az áramot, a kútból a vizet, vagy elzárhatta a garázsomba a kutyáit, aztán annyi!

És nem cseszegettük egy percet sem, hogy 2 hónapig nyeltük a port és hajnaltól késő estig zajban éltünk.

2023. júl. 8. 16:47
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
Mikor mi építkeztünk, ez volt a hátsó öregembertől a "segítség": "Hagyd már abba, mikor döglesz már meg?"
2023. júl. 8. 20:45
 8/12 ha5ctx ***** válasza:
74%

1. Ahogyan előttem szóltak, ha van lé, akkor nem lesz rászorulva a segítségedre, de lehet hogy azzal kezdi, hogy kőrbehúzza a telket 3 m magas osb-vel, hogy azt se lássák mi folyik ott. Ez dívik....

2. Ha nincs lé, csak mókolnak, abba jobb nem belefolyni!

3. Nem is "segíthetsz"!

Ma már nem úgy megy, hogy bárki, bármikor, amikor kedve ideje van, csak úgy tolja a furikot, meg fürdőgatyában, strandpapucsban egyensúlyozik több m magasan...

Pl még a keverő földelését(vagy a mixer földelését) is ellenőrízhetik, stb stb stb

Azért jófajta házi nedűt felajánlhatsz neki! 😉😉

2023. júl. 12. 08:08
 9/12 Senior Séf ***** válasza:
31%
Az ilyesmi már régen kiment a divatból. 28 éve, amikor az első házamat építettem, kérés nélkül is megjelentek kollégák, barátok. Ma már mindenki csak saját magával törődik.
2023. júl. 12. 16:08
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Amikor az oldalsó közös kerítést építettük, a férjem megkérdezte a szomszédot, hogy nem akar-e jönni betonozni. Nem is válaszolt, elengedte a füle mellett a mondatot. A hátsó szomszédnak is pedzegette a beszállást anyagilag vagy munkával, az is csak nézett, mintha nem is neki beszélne. (amikor a hátsó kerítést építettük)
2023. júl. 12. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!