Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » HDF vagy fenyő beltéri ajtó?

HDF vagy fenyő beltéri ajtó?

Figyelt kérdés

Szeretném újonnan vásárolt panellakásomban cseréltetni a beltéri ajtókat.

Érdekelne, hogy a HDF és fenyő beltéri ajtók között mik a különbségek. Mi az egyik vagy másik előnye és hátránya? Melyiket érdemes választani? Mi alapján érdemes választani? Stb..

Az üzletben, ahol vennénk az ajtókat, a fenyő ajtók ára kb. másfélszerese a HDF-hez képest.

Te melyiket választanád?

2023. jún. 27. 22:02
A kérdező szavazást indított:
HDF
Fenyő
2 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, pontosan mi az a hdf, de én nem szeretem a tömörfa ajtókat. Ezt sokan nem értik meg, én meg azt nem értem, mit esznek rajta annyira. A tapasztalatom alapján minden sokkal jobban meglátszik rajta. Kezelgetni kell és vetemedik. Szórakozna vele a fene.

Most vettünk egy régi házat, a beltéri ajtók közül kifogástalan állapotban van kettő, ami valami tömör, préselt farostlemez szerűség, azokat megtartjuk, a szanaszét kopott és vetemedett faajtók meg mennek a kukába.

2023. jún. 28. 07:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Beltéri ajtónál az számít, hogy mit szeretnél látni.

Nekünk fenyő ajtajaink vannak, mert azokat találtuk egy termékcsaládban meg olyan formában, hogy van köztük üveges is meg tömör is. Az ablakok is fából vannak, ugyanonnan származnak, nekünk szempont volt hogy csak lazúr festékkel fessük és látsszon a fa erezete, az üveget mi választhassuk ki, mivel van ami szobára kerül, van ami csak az előszobát választja el és van a fürdőszobai ajtó. Mindemellett ezek az ajtók árban is kedvezőek voltak, úgy jöttünk ki jobban anyagilag, hogy megvettük a nyers faajtókat és mi festettük le. Olcsóbb volt így, mint a szép MDF ajtók hasonló üveges változatban.

De ha neked nem kell az, hogy a fa erezete látszódjon akkor nyugodtan vegyél HDF ajtókat. Nagyon szépek vannak, sokféle dizájnnal, sokféle színben - és árban is van olcsóbb meg nagyon drága, akár egyedi ajtó is.

A különbség annyi mint a konyhaszekrények ajtajainál. Van aki a faajtót szereti van aki meg inkább a modernebb, festett felületeket. Hasonló az MDF laphoz, csak a felületére más módszerrel viszik fel a borító réteget.

Ami szempont lehet még, hogy egy fenyő ajtó aljából lehet keveset levenni ha 1-2 cm-rel alacsonyabb ajtó kellene valamiért vagy esetleg megcsiszolni a szélét, felületét ha valami gond akad vele és lehet faglettel javítani, újra festeni. Egy kész HDF ajtónál a sérüléseket így nem tudod javítani. De erre nincs is szükség általában.

2023. jún. 28. 10:25
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Meg egy fel ev es olyan arak lesznek, hogy zabalni valot nem fogunk tudni venni, te meg itt kerdeseket teszel fel fenyo belteri ajtokrol. Milyen lemoshato koromlakkot vegyek? Eleg a nep hergelo kerdesekbol
2023. júl. 2. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!