Az acélból készült fűtési csövek hány évet bírnak ki?
Ráérsz akkor,ha majd fogy a víz a rendszerből...
Ismerősőm így járt,nálam még semelyik cső sincs eldugva..
Mindkettőnknek a 80-as években készült a központi
Ha nincs benne menetes toldás a föld alatt, akkor kb örök élet. megkockáztatom, ha most lecserélnéd, kb ugyanaddigra pukkanna el az új, ameddig a régi bírta volna.
Töltsd fel hidegen, es figyeld hogy tartja-e a nyomást.
Akkor van gond ha vizet kap. Pl zuhany kain mellett alatt megy a cső vagy fürdőkád mögött. Szükeimnél volt fürdő felújítás fűtéskorszerűsítés. Én vertem szét a zuhany részt és én vettem ki a kádat is
Mindkettő mögött szétvolt rohadva a cső. Majd szóltam szüleimnek véletlen se piszkálják. Nem bírták ki el is kezdett folyni a cső. Csupa rzsda volt. Engedhette le az egész rendszert. Mindegy egyébként is le kellett volna. Kb 2x 1.2 m csövet kivágtak a szerelők és újra cseréltèk. Lekentem bitugéllel mert újra be lettek építve. Szóval ha vizesedhet valahol azt jobb megnézni
A házgyári panelházakban acélcsövekkel van kiépítve a fűtés
Azokata házakata 60-as évektől építették
És egészen biztos lehestz benne hogy a nagy többségében még az eredeti csövek vannak
Tehát elég sokáig
A horganyzott acélcső sokat kibír, főleg ha nem engeded le nyárona vízet a rendszerből
Oké, de a panel házakat többé-kevésbé szakemberek építették. Egy régi családi ház esetén sokkal cifrább maszek megoldásokkal is lehet találkozni néha.
#6: régen sokkal több szakember volt, a központi fűtést nem igazán batkácsolta magának senki, ha 40 évet kibírt, akkor az jól meg van csinálva.
Tenyleg a vizesedésre kell figyelni, mert az megeszi a vasat, pláne ha betonban/cementben van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!