A padláson keresztül vihetem az áramot a lenti szobákba?
Sima kádárkocka, 100m2. Nincs tetőtér beépítés, csak egy sima padlás fa födémmel és öt centis beton réteggel. Fent szeretném a fő ágat húzni és onnan leágazni a szobákba.
Tanultam villanyszerelőnek, de valahogy sose dolgoztam a szakmában, a cnc programozás felé mentem inkább. Az alapok megvannak, pár házat behúztam már, de nem vagyok teljesen naprakész ebben a standardtól eltérő kérdésben.
Azt szeretném tudni, hogy milyen csőben vagy dobozban vezessem el, milyen elosztó dobozokat használjak a padlason, kell-e ilyenkor többrétegű szigetelt vezeték és milyen tűzvédelmi és beázás elleni dolgokra kell figyelni?
Van-e valami különleges megkötés, egyáltalán lehet-e így vezetni az áramot?
Előre is köszönöm!
Nálunk már 40 éve a padláson jön végig.
Villamossági szaküzletben mindent elmondanak ,és adnak.
5 ös,már olyan kötő elemek vannak,amely teljesen kizárja a híba lehetőséget.
Rég voltál te is villany szerelési szaküzletben.
Én is a padláson szerettem volna vinni az áramot, de meggondoltam magamat, mert nálam (is) szinte mindent, még a bejövő antennakábelt is szétrágták a nyestek.
Nekem meg nem hiányzik egy padlástűz.
Így is szinte naponta látni ilyeneket a tv híradókban.
De mindenki maga dönti el, hogy megéri-e a kockázatot.
Megoldható, kivitelezhető. Szereld lépésállő merev csővel, hozzá való műanyag dobozl, amin van gumimembrán így meglesz a tömítés rendesen, a csőbe pedig a szokásos vezetékeket végighúzhatod befűzővel.
Rögzítsél le mindent, hogy merev legyen.
Ha fára pakolnál dobozt, az alá éghetetlen alátét kell mindenképpen.
A lemenő cső mindkét végét tömítsed el nem éghető, hőszigetelő anyaggal(kőzetgyapot). Fent leírták miért.
Normális kötéseket csinálj, és megfelelő ketesztmetszetű vezetéket, nem lesz gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!