A hazai lakáspiac állomány tényleg rossz ( lepusztult, felújítandó) állapotban van?
Külföldön dolgozok lassan 10 éve
10 év alatt sikerült kb 15 milliót összegyűjtenem.
A szüleim is adtak 3 milliót.
31,5 millióról lealkudtam egy 2,5 szobás lakást 28 millióra,a hitel is folyamatban van.
A lakás állapota lakható beköltözhető,de azért sok mindent meg kell rajta csinálni.
És igazából ár érték arányban itt a környéken, ez volt az egyik legkedvezőbb
( megyeszékhely)
Régi téglalakás
Nappali 18 m2
Szoba 12 m2
Félszoba 5,87(2,31x2,54)
Nagy terveim vannak, ezzel a félszobával "gaming room" lesz kialakítva ott.
Igen, sajnos tenyleg felujitandok. A hazak meg rosszabbak. Az en varosomban pl. ha lenne ra penzem, akkor sem tudnek venni hazat mert alig van olyan, amibe be mernek koltozni es nem ugy latnam, hogy a falak az utolsokat rugjak.
Nem tudom, hogy melyik megyeszekhelyrol van szo, de a 28 misiert tenyleg jo vetelnek tunik, gratula.
A felujitason ugy tudsz sporolni ha magadnak csinalod pl a festest, laminalt padlo lerakasat. Akar a burkolast is, ha van ra affinitasod.
Viszont azt megkerdezhetem, hogy mit dolgoztal kulfoldon, hogy 10 evet kellett a 15 misire gyujteni?
Győrben vettem 52m2
Ausztriába járok ki ingázni,hotelokba dolgoztam régebben,benzinkuton is melóztam,most egy kertészetben főleg üvegházban,de majd vissza akarok menni benzinkútra dolgozni ott a jobb picit a fizu és jattot is adnak
Lehetett volna előbb is ,de elkövettem azt a hibát,hogy először kocsit vettem.
Mindenképpen a felújítás nagy részét magam
( haverok, barátokkal) fogom elvégezni
Egyébként tényleg ilyen az ingatlanpiac itthon.
Nem tudom más országokban hogyan működik, de itt tényleg megfigyelhető, hogy ha valakinek nagyobb összeg üti a markát, az instant elkölti autóra, ruhára, nyaralásra. Akikről hallottam, hogy pl nagyobb összeget kaptam vissza a családi adókedvezmény keretein belül, csekély százalék költötte a házra, pedig sok helyen eléggé érne már.
Ennek biztos köze van ahhoz is, hogy sokan ilyeneket nem mindig engedhetnek meg maguknak, de hogy miért az ingatlan szerepel a prioritási lista utolsó helyén, a fene tudja.
Én nem tagadom tényleg így volt,a megtakarításom egy részét autóra és utazásokra költöttem.
Bánom is meg nem is.
Nyílván elöbb lehetett volna lakásom,ha jobban spórolok,de így alakult, ennek is örülni kell,hogy most lesz végre.
Igen,annyi hogy Győrben
( gyárvárosban) van
Az nem olyan elit hely,mint a belváros vagy nádorváros Vagy révfalu
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!