Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Jó dolog a légbevezető, vagy...

Jó dolog a légbevezető, vagy légcseréhez kevés, és inkább csak hűti a lakást?

Figyelt kérdés

Volt már pár ilyen kérdés, de többnyire nagyon régiek. Most állunk családi ház felújítása előtt, és azon gondolkodom, kérjek-e az új ablakokba légbevezetőt.

Hiába olvasok utána, valós tapasztalatokat nem nagyon találok a témában, pedig a nyílászárókkal foglalkozó oldalakon mindenhol azt írják, hogy manapság már itthon is nagyon elterjedt, általános a használatuk. Ehhez képest nekünk soha nem volt, és nem is ismerek olyat, akinek van.

Szóval a fürdőbe mindenképpen tennék egy szellőztető ventilátort, talán a konyhába is, ezen felül minden helyiség ablakaiba légbevezetőt. De félek, hogy utána átkozódni fogok, hogy egész télen süvít be rajtuk a hideg.

Akinek van: milyen? Nem hűt nagyon? Megoldja a párásodást?

2023. jún. 4. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

45°-ba állítod az ablak kilincsét és megkapod a gyári szellőztető funkciót, ezért még fizetned sem kell, mert kb minden 10 éves műanyag nyílászáró vasalata alapból tudja.

Nálam a háztartási helységben van alapból így, mert ott vana kazán meg a mosógép is, és nagyon felfűtenék a helységet. Ezenkívűl a nappaliban szoktam 1 ablakot igy kinyitni, és bőven elég.

A fürdőbe érdemes páraérzékelős elszívót rakni, de +1 vetekék kell neki!

2023. jún. 4. 09:49
 2/6 anonim válasza:

Szerintem feltétlenül szükséges a légbevezető.

Mivel mi tömblakásban élünk, 2 évente jönnek a katasztrófavédelemtől ellenőrzésre, és többek között ezt is nézik, szóval nálunk kötelező is.

Amikor hatalmas szél van (érstd ilyen 80-90 km/h) akkor igen, lehet érezni,hogy süvít belefelé,de le lehet őket zárni (mondjuk nálunk a konyhait nem).

Egyébként nem tudom mi lenne, ha nem lenne, mert egyszer télen egy viharos éjjel lezártam, és pár napig úgy maradt, elkezdett az egyik sarok penészedni, illetve a növények földjei, amint rájöttem a problémára, többet megint nem jött elő a penész.

(Én vagyok az, akinek a lakásában láttad képen, és kérted, hogy írjak róla 😄)

2023. jún. 4. 14:57
 3/6 anonim válasza:

Előző vagyok (#2)

Szóval, ha nincs extrém viharos szél, nem hűti a lakást egyáltalán.

2023. jún. 4. 14:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! 😄
2023. jún. 4. 15:18
 5/6 anonim ***** válasza:

A légbevezetés olyan dolog, hogy körbe kell járni mit is szeretnél.

A légbevezetőben lévő szivacs lassú légjárást tesz lehetővé, márha van valamilyen irányú légcsere.

A jól leszigetekt, zárt lakasban a szabályzott szellőztetéssel frisslevegőt és optimális páratartalmat lehet tartani.

A szobákba befújás/beszívás, amíg a konyha,wc,fürdőbe elszívást alkalmaznak.

2023. jún. 4. 15:41
 6/6 Bereczk Jénos ***** válasza:

Kétféle szellőztetés van, a téli és a nyári!!!

A nyárihoz elég a bukó ablak, a téli már összetettebb, maradjon a meleg de jöjjön be a friss! Körbefurkálni a lakást nem érdemes, az csak huzat lesz,

én egy előző cikkben leírtam hogyan csináltam, de a feltételek nagyon egyéniek lehetnek, végig kell gondolni, mi jó és mi rossz!!!!!!!

jan. 9. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!