Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kádárkocka köré kavicságy...

Kádárkocka köré kavicságy készítése egyszerűen. Hogyan lehetne kivitelezni ?

Figyelt kérdés

Először is lefektetném: szigetelni fogom a házat körben. Ott gondoltam ki a kavicságy készítését amikor szembesítettek vele, hogy a lábazat szigetelést kb 20 cm-re vigyem le a talajszint alá. Nyilván ha már ásni kell akkor nem földdel temetnék vissza az XPS mellé, bár ez sem ördögtől való sokak szerint.

Viszont rengeteg módszert olvasok drénezésről, meg 1 m mély kavicságyakról dréncsővel, határ a csillagos ég alapon.

NEM akarok ekkora munkát, sem anyagilag sem emberileg nem bírnánk.

A ház tégla, kb 70 cm magas beton alappal, nincs vizesedés.

Szimplán arra gondoltam, hogy 40 cm szélesen és 20 cm mélyen teszek le geotextilt az xps mellé, arra rá a kulé kavics.

Járdát nem akarok építeni körbe. Nem akarok betonozni sem a kövek alá stb.

Igazából az a kérdés, hogy a kavicságy alá jó a geotextil, vagy dörken lemezt tegyek? mert mindkettőre láttam példát pro és kontra.

Geotextil: átengedi a vizet, tud a talaj felfelé párologtatni az alaptól, ebben az esetben ugye csak a felfröccsenő víz elől védem az alapot.

Dörkenlemez a háztól kifelé lejtve: nem enged vizet a fal közelébe leszivárogni, ellenben felfelé sem engedi az alatta lévő talajpárát.

Tudom, meg lehet ezt csinálni szakemberrel x millióért, hogy jó, és szakszerű legyen. Vagy lehetne mindezt haverokkal anyagárban sok sok idő alatt, szívesség kérés hadáért.

De: egyikre sincs módom jelenlegm és nem is akarok belemerülni.

Észosztást, fikázást köszönöm nem kérek.

2023. máj. 23. 11:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Akkor ti valamit nagyon jól csináltok.

A 4-es válaszomban leírtam, hogy mennyi kavicságyunk van és ehhez még akad úgy 500 nm térkő... Nem fogok ennyi vegyszert szétlocsolni az udvaron gyerek mellett, de ez mindenkinek az egyéni döntése ugye. :)

2023. máj. 24. 21:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Remélem a napra se engeded soha, mert a nap sugarai is rákkeltőek.
2023. máj. 25. 06:53
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem én nem személyeskedtem, így kérlek te se tedd!
2023. máj. 25. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!