Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hungarocel beltéri hangszigete...

Hungarocel beltéri hangszigetelésre?

Figyelt kérdés
Üdv! Nem rég költöztem albérletbe. Nagyon tetszik, csak sajnos korábban 1 lakásból csináltak kettőt, és a mostani nappalim másik oldalán valaki más lakik. A korábbi elválasztó ajtót gipszkartonnal, és üveggyapottal választották el, azonban se az, se a válaszfalak nem szigetelik a hangot túlzottan (pár napja este a szomszéd normál hangerőn tv-zett, és percenként 1-2 szót még értettem is a műsorból). Mivel hébe-hóba szeretnék pár ismerőssel hétvégén iszogatni, zenét hallgatni, szeretném ezt orvosolni, hogy mégse legyen rossz a viszony a szomszéddal. Első ötletem az volt, hogy 100*50*5 cm-es hungarocel paneleket ragasztok fel a teljes falfelületre (ezt leglettelem, majd lefestem), így kb 100-130e ft-ból meg is úsznám. Ennyit megérne a dolog. De vajon ez valóban elég lenne? Nyilván nem Metallica tribute koncertet tartanék a nappaliban, de örülnék, ha a saját szolíd kis jbl charge 3-amon, ha 70%-on szól a Linkin park, a szomszéd nem kelne rá fel. Mivel nem saját tulajdon a lakás, így sokat nem akarnék költeni erre. A témához alapvetően hülye vagyok (ez gondolom, már a kérdésből is látszik), így bármilyen tanácsot szívesen fogadok (a "költözz el"-t leszámítva :D). Előre is köszi!

2023. máj. 19. 21:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mivel úgyis albérlet, kérdezd meg a tulajt, mit tudna javasolni és engedne meg, ha a költségeket te állod. Az is lehet, hogy nem enged semmit. Ha enged, és van olyan szerencséd, hogy van fogalma arról, mivel érdemes hangszigetelni, akkor tanácsokat, ötleteket is kaphatsz tőle.

Ha a tulajjal nem akarsz vagy nem lehet egyezkedni, akkor csak annyit tudsz tenni, hogy ahhoz a falhoz rendezed a szekrényeket. Minél nagyobbakat, zártakat, ruhásakat. Nem tesz csodát, de kevésbé fogod hallani a tévét, és talán a szomszéd ingerküszöbét sem piszkálja a te hangerőd.

2023. máj. 20. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!