Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha lecserélem a bútorfogantyúk...

Ha lecserélem a bútorfogantyúkat, a meglévő csavarok jók lesznek az új fogantyúkhoz?

Figyelt kérdés
Az egyszerűség kedvéért a gombfogantyúkat gombfogantyúkra cserélem, tehát új lyukakat nem kell fúrni. Csak azt nem tudom, hogy a fogantyúkon lévő lyukak egyformák-e.
2023. máj. 5. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor, ha az átmérők és menetemelkedések stimmelnek.
2023. máj. 5. 19:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát olyat gombra kell lecserélni, amin megegyezik a furat.

Egyébként általában a fém foganytúkat M4-es csavarral szokták szerelni, vagy mondjuk a fa fogantyúkat facsavarral.

2023. máj. 5. 20:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Általában adnak csavart is. Ha mégsem, és nem olyan, mint a régi, akkor +5 forintért vásárolsz azt is.
2023. máj. 5. 20:13
 4/7 A kérdező kommentje:

No akkor elviszek magammal egy csavart holnap ha megyek az új fogantyúkért, és kipróbálom, ha nem jó, tudok venni az újakhoz.

Egyébként fa fogantyút cserélek fémre.

2023. máj. 5. 20:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Egyforma csavar kell hozzájuk. Még nem láttam se kisebbet, se nagyobbat.

De a fogantyúhoz jár csavar, legalábbis nekem volt hozzá mindig.

2023. máj. 5. 20:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Ó, ezt miért nem mondta eddig senki. :) Akkor nem aggódom emiatt.

Köszönöm szépen a válaszokat.

2023. máj. 5. 20:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Van kimondottan fogantyúhoz gyártott csavar. Olyan 4mm enként van benne gyengített rész, ott simán letörhető, a bútorlap vastagsága és fogantyú menetmélység méretéhez.
2023. máj. 6. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!