Mennyibe kerül fürdőszoba komplett felújítása?
Bár nem nagy, mégis ramaty az állapota. Idén már 28 éves lesz, és még eredeti benne minden.
Az alapprobléma az, hogy 8 éve volt egy nyílászárócsere, és a faablakkal 20 évig nem volt semmi gond, mióta műanyagablak van, megeszi a penész és rozsda az egészet - és ez senkit nem érdekel. Tehát máris lenne egy faablakra visszacserélés, ami kapásból dob az áron. (Lehet mondani, hogy nem a műanyagablak a hibás, hanem a szellőztetés hiánya, de ha 20 évig 0 rozsda vagy penész volt, akkor mégis jó volt az a faablak.)
Szóval ablakcsere, hogy azonnal megszűnjön a bennragadó forró levegő. Ez 0. lépés, már a felújítás előtt.
1. Teljes csempeleverés.
2. Kád, csap, wc kidobása.
3. Vezetékfelmérés, pl. ha 27 éves a ház, akkor a villanykábeleket is kihúzni, ha szükséges (hiszen most van felújítás, 5-10 év múlva ne kelljen kibontani).
4. Mikor minden ki van belezve, akkor újracsempézés, új kád-csap-wc, és hát végül is meg is vagyunk.
A bontásnál szét kell fúrni/leverni a dolgokat, majd visszarakni. A visszarakáshoz új csempe kell, ez lemérhető, most négyzetesek, és ez jó is lenne megint.
Milyen árak vannak, és mennyiért dolgozna a szaki?
Méretet nem tudok, de legyen mondjuk 4 méter hosszú, 2 méter széles a fürdő. Tényleg nem mértem soha.
Mondok egy árat, 2 millió. Mi jönne ma ki ennyiből?
A fa ablak nem megoldás, mert az új fa ablakok ugyanolyan jól szigetelnek mint a műanyag ablakok.
Szellőzőt kell beépíteni, és megszünhet a penész.
Ja, azt hittem 1M+2×300ezer a szakik.
Anyósomék is ilyen másfél millióból oldották meg, de legalább rossz is lett, olyanok dolgoztak náluk akik a vízszintmérőt lusták voltam behozniba kocsiból xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!