Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van lehetőség határidőre...

Van lehetőség határidőre befejeztetni a felújítási munkálatokat társasházban?

Figyelt kérdés

Fölöttem ismét szétverik a fürdőszobát (meg lehet a konyhát is, ki tudja) és az állandó zajon kívül mostmár élvezhetem azt is, hogy potyog a fal. Nem tudom milyen gépet használnak, de az egész lakás rezonál a padlótól a plafonig.

A napokban leégett a bejövő villany vezeték, a fél lépcsőházban nem volt áram emiatt (engem kivételesen ez nem érintett) és a közös képviselő szerint a lakók nyugodtan belenyúlhatnak a dobozba legközelebb ha ilyen van (magasfeszültség tök biztonságos). Korábbi káreset kapcsán megjegyezte, hogy ha rám szakad a plafon se fizet senki semmit, mert az sem káreset csak sz_rügy - mindezt úgy hogy egy héttel a káresemény előtt mondatta le mindenkivel a lakás biztosítást, mondván "van közös".

A káresemény szintén az örökös felújításnak volt köszönhető.

Ez alapján felesleges az úriember segítségét kérni, hogy legalább a kedves állandóan felújító egy befejező dátumot legyen szíves megadni.

Én már átrendeztem a konyhát a további kár elkerülése érdekében, de nem fogom az egész lakást körbe tartóoszlopozni azért, mert más folyamatosan bont, vés, kalapál ... Jelenleg ki sincs írva hogy felújítást végeznek, csak hallgatjuk, ki tudja még meddig. Gondolom semmilyen eszközöm nincs, hogy záros határidőn belül befejezze?

Sajnos nincs pénzem elköltözni és nincs pénzem felújítani se ha esetleg tényleg rám szakad a plafon vagy újabb kárt okoznak az örökös bontással. Az illető mivel nem lakik itt nem is ismerem, csak a munkások vannak a helyszínen.

Éjszakás műszak után így nem lehet pihenni sem már nagyon hosszú ideje.

Szóval a kérdés az lenne, hogy van bármi mód arra, hogy legalább egy befejező dátumot kicsikarjunk? Vagy bárki bármeddig bonthatja a lakását úgy hogy másnak kárt okoz?

2023. ápr. 14. 09:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Még mindig minden nap megy a fúrás kalapálás, ma is 7-től már zörögtek. Mostanában megspékelik azzal, hogy ordítva telefonálnak az üres lakásban, szóval úgy döntöttem amint beköltözik a tulaj én is nekifogok kalapálni valamivel minden egyes nap. Természetesen reggel 7-től és ha egyetlen nyikkanást elejt bármelyik lakó akkor nagy vigyorral megkérdezem, hogy a fölöttem lévő évekig tartó bontás ugyan miért nem zavart senkit?? Azt hittem szeretik ezeket a hangokat, akkor lehet hallgatni.

Ja és lett szólva, hogy megköszönném ha legalább 8 előtt csönd lenne, de hát nagyon meglepő módon le van tojva. :) Ennyit erről.

Úgyis érdekel a barkácsolás ☺️

2023. ápr. 28. 10:21
 12/16 anonim ***** válasza:

Azért szerintem közel sem jogos az új tulajonoson leverni a kivitelezők hanyagságát, illetve a többi lakó sem ártott neked, hogy pluszba szivasd őket.

2023. ápr. 28. 21:47
 13/16 A kérdező kommentje:

Mert? Csak neki lehet évekig zajongani? Arról nem beszélve, hogy végig repedt a plafonom, de lenti lakóként ugye kuss meg miért nem tartom rendben. Persze tök mindegy mit csinálnék, semmit nem a folyamatos vésés, fúrásra terveznek.

Egyébként jelenleg is bontanak valamit, pedig szombat van :) tegnap flexeltek is.

A többi lakót pedig határozottan nem zavarja, hiszen akkor nem egyedül panaszkodtam volna a 7 órási kezdés miatt.

De igaz, jajj szegény tulaj, ő aztán semmiről nem tehet.

2023. ápr. 29. 19:23
 14/16 anonim ***** válasza:

Alapvetően szombaton 8-14 között a legtöbb házban folyhat munkavégzés.

Én értem, hogy unod, de csak akkor hangos, ha más csinálja? A saját barkácsolásod nem zavarna?

Azért tegyünk különbséget egy felújítás és egy bosszú hadjárat között.

2023. ápr. 29. 23:01
 15/16 A kérdező kommentje:

Látod mikor írtam a kommentet? Este 7-kor, de akkor neki azt is szabad hát ő a szegényke tulaj aki ellen a gonosz alsó szomszéd bosszút forral!!!! Ugyan kérlek.

Neki is csak akkor hangos ha más csinálja? Ja persze, hiszen ő itt sincs, különben talán felügyelve lenne a munka és esetleg haladna vagy nem utólag jönne rá, hogy a felrakott csempe mégse tetszik. Hagyjuk már ezt.

2023. ápr. 30. 09:30
 16/16 A kérdező kommentje:
Képzeljétek, azóta is nyomják:)
2023. jún. 27. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!