Kovácsoltvas kerítés festés?
Nem rég költöztünk. A kovácsolt vas kerítésünk valami irgalmatlan ronda ezüst jellegű színre van festve, sok helyen rozsdásodik már, néhány helyen felvált a festék. Szeretnénk idén átfesteni egyszerű feketére. Hogyan álljunk neki? Le kellene csiszolni? Nagyon sok a csavart, íves, lik-luk felület és az apró bizbasz. A kardomba dőlök, ha ezt 50 méteren le kell kézzel csiszolnom... Elég lenne csak a "hámló", rozsdásodó részeket megcsiszolni?
Mit csinálnátok vele?
Van a festék lemarására szolgáló anyag, az segít megszabadulni előbb a felületen levő rétegtől. Nézd meg ezt a videót és döntsd el, hogy használható-e számodra.
https://www.youtube.com/watch?v=UvHKRUyG-js
A kovácsoltvas kerítés érték és nagyon szép ha nem ocsmányra van festve. Szerintem megéri a munkát de ha lehet akkor miért ne tegyük egyszerűbbé?
Melós igen de megéri szerintem.2-es jól leírta.
Festék lecsiszolása, ami jól tapad az maradhat,festéklemaró szerintem nem kell.
Portalanítás,korroziógátló alapozó,általános alapozó hogy szép egyenletes legyen a felület,zománc fedőréteg.
Ha jó minőségű külön festékeket használsz több évtizedig hozzá se kell nyúlni.
Alapvetően nem csináltatnék ilyet magamnak, de ha már van, nem akarom kidobni és egy vagyonért újat csináltatni. Ez amolyan felesleges kiadás, jelenleg van 1001 helye a megtakarításainknak, nem ebbe ölném bele. Teljesen korrekt lenne, ha nem ilyen ocsmány lenne a színe.
Ha egyszer megcsinálom, akkor szeretném rendesen... de utána jó lenne, ha 8+ évig nem kéne újra. Köszi a tippeket, megnézem a videót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!