Kb. mennyibe kerül ma egy egyszemélyes heverő kárpitossal való áthúzása új szivaccsal? Eléggé megsüppedt a kifekvéstől.
Én is most szeretnék kanapét áthúzatni - szivacsozást is cseréltetni benne és kb. ott lesz az ára, mintha vennénk egy újat helyette.
Csak most nem lehet venni olyan fajta kanapét ami nekünk van - most nem ez a divatos - így vagy egy hozzánk és a többi bútorhoz nem illő darab lesz a nappaliban vagy megcsináltatjuk a mostanit.
A vételi árának kb. 2/3-t számíthatod a szállítás költségével együtt, attól függően milyen árkategóriás a heverő.
keress a környékeden kárpitost és kérj tőle árajánlatot. Nagyon sokat számít, hogy az ország mely részén van és mit vállal - benne van-e a szállítása is a bútornak az árban vagy azt neked kell külön fizetned, vagy milyen szövettel akarod végeztetni a munkát. Lehet, hogy sokkal olcsóbb a kárpitos, mint venni egy újat - de lehet hogy jobban megéri újat venni.
Én úgy voltam újra kárpitoztatom a sarok kanapét (230x270) + relax fotelt. 18m2 anyagot számolt rá a kárpitos, az ő állítása szerint ~5000 ft/m2 alatti anyagot meg sem szabad nézni, mert nagyon rossz minőségűek. Ő javasolta a 7-8000 ft-os kategóriát. 7000x18= 126000 ft, 200000-et mondott munkadíjra, és még 50000 körül számolt a rugózat és szivacsozás javítására, amit csak bontás után tudott volna pontosítani. Szóval 350-400000 ft lett volna. Eljött hozzám és felmérte, tehát nem látatlanba mondta számokat.
Aludtam rá 1-2 hetet és leelőlegeztem az újat, mert már így is kb 20 éves a régi és nem árt némi modernizálás formailag.
És ha a szövet maradna, csak szivacs lenne cserélve, az mennyibe kerülne? Egy körülbelüli ár kellene.
Rúgós, egyszemélyes, 2 m hosszú, normál szélességű heverőről van szó, amilyen típust már szintén nem lehet kapni. Pontos helyméretre lett vásárolva annak idején egy lakásátalakítást (falbontást) követően: egyrészt ezért szeretném megtartani. Nem szeretnék üres, tátongó, kihasználatlan lyukat a szekrény és a fal mellett, plusz alvásra is kéne. Másrészt pedig egyébként nagyon kényelmes és masszív ágyról van szó, amiből még nem spórolták ki annak idején az anyagot.
#7 Ha marad a szövet - ami nem ajánlott - akkor csak annyival olcsóbb ami a szövet ára.
A kárpitosnak akkor is le kell szednie és vissza kell tennie, a munka ugyanannyi - vagy több is, mert a leszedést óvatosabban kell csinálnia, a szövet sérülése nélkül.
Mindenképpen konkrétan az adott kárpitost kell megkérdezned, nem véletlenül nincsenek az internetes oldalakon sem árak, mert csak egyedileg tudják megmondani az adott bútor ismeretében.
De mégis nagyjából mennyi? 100 ezer? 200 ezer? 300 ezer?
Köszi!
nekem 1 curva jó Agriám volt,40 évet kibírt.
Megnéztem vagy 20-at ,120 ba került.
Ennyi lett VONA az áthúzás is.
Kiderült ez kisebb, kényelmetlenebb,most inkább az Agria áthuzását vállalnám.
Ez nem fog kibírni ,még 10 évet se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!