Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kültéri lépcsőburkolatnak WPC...

Kültéri lépcsőburkolatnak WPC mennyire jó ötlet?

Figyelt kérdés

A háznál van egy igen nagy fedett terasz a magasföldszinten, amit lépcsőn lehet megközelíteni -ami viszont teljesen nyitott. Jelenleg csempézve van, viszont elég elavult, valamint nem igazán illik a házhoz.

Látván terveket, a legjobban a WPC padlóburkolat jön be, amivel legszívesebben a teljes teraszt és a lépcsőt is befedném. Az eddigi kutatásaim alapján viszont nem biztos, hogy olyan nagyon jó ötlet, mert a nap kiszívja a színét, nem annyira időtálló, színezni kell idővel (főleg, ha a szabad ég alatt van), stb.

Vagy egy B opció még a szeletelt tègla lenne, vagy C opció az ismételt csempe, csak abból nem találtam (még) olyat, amivel szívesen befedném a teraszt és a lépcsőket.

Ti mit javasolnátok?

Köszi!

2023. márc. 16. 23:53
 1/10 Salx Narval ***** válasza:
Van belőle tűz, víz, penész és UV álló is 20-év várható élettartammal. Szerintem nem rossz választás. A tégla és a járólap is jó választás lehet, mindkettőből láttam már botrányosat és szuper minőségűt is, sajnos legtöbbször ez csak utólag derül ki. Minden esetre itt nincs helye a spórolásnak a legjobbat kell megvenni mindenből, hogy sokáig szép maradjon. Referenciamunkákat nézegettem WPC ből, bennem bizalmat keltett de tapasztalatom nincs vele kapcsolatban, de szívesen szereznék mert nekem is tetszik.
2023. márc. 17. 01:37
 2/10 anonim ***** válasza:
A kapcsok miatt hézag marad a lécek között nehéz alatta takarittani.
2023. márc. 17. 03:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Bevállalnám a WPC-t simán a lépcsőre és a teraszra is. A takarításához meg vennék egy magasnynyomású mosót.
2023. márc. 17. 07:05
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem is tetszett mostanáig, de a kérdés kapcsán elolvastam a neten található véleményeket és lemondtam róla.

Fakul, púposodik nyáron olyan forró, hogy megéget ha mezítláb megy rá az ember + ontja magából a meleget, és van akinél az eredetileg barna szín pár év után rózsaszín lett. A reklamálókat meg elhajtják...

Az árról már nem is beszélve.

WPC m2 ár, + felület előkészítés ára, + segédanyagok ára, + a munkadíj.

A -valószínűsíthető- reklamációkat nem fogadják el, csak, ha a saját cégük rakta le.

A fakulás meg eleve bele is van szövegezve.

Dióhéjban ennyi.

2023. márc. 17. 10:25
 5/10 anonim ***** válasza:

A "gondozás mentesnek" hirdetett WPC-hez itt lehet kapni tisztító és ápolószereket:

[link]

2023. márc. 17. 10:30
 6/10 Salx Narval ***** válasza:
Jó ezt tudni legalább nem nézegetem sóvárogva, hogy milyen jól mutatna nálam is az amúgy hibátlan de kicsit már megunt terasz helyén.:D Kár érte, mutatós burkolat.
2023. márc. 17. 10:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is rá voltam gyógyulva, de sajnos a valós felhasználók véleményeit olvasva (és nem csak a forgalmazó cégekét), hamar elszállt a bizalom.

Ráadásul drága is és ennyi pénzből egy életre szeretném megoldani a teraszomat, nem pedig egy évtized múlva felszedetni és egy újabb vagyonért újracsináltatni.

2023. márc. 17. 10:58
 8/10 anonim ***** válasza:

Én szeletelt téglával csináltam meg immáron 8-9 éve: beton lépcső, kültéri csemperagasztó, kőbalzsam (ez utóbbi nagyon hasznos). Nem fagyott fel sehol.

Vizesen sem csúszik.

A fugát zsákos kvarchomokból és cementből csináltam.

2023. márc. 17. 16:21
 9/10 Salx Narval ***** válasza:
Szép lehet a tiéd is.
2023. márc. 17. 16:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Erre való a WPC. Elegáns, tartós, modern hatása van.
2023. márc. 18. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!