Kültéri lépcsőburkolatnak WPC mennyire jó ötlet?
A háznál van egy igen nagy fedett terasz a magasföldszinten, amit lépcsőn lehet megközelíteni -ami viszont teljesen nyitott. Jelenleg csempézve van, viszont elég elavult, valamint nem igazán illik a házhoz.
Látván terveket, a legjobban a WPC padlóburkolat jön be, amivel legszívesebben a teljes teraszt és a lépcsőt is befedném. Az eddigi kutatásaim alapján viszont nem biztos, hogy olyan nagyon jó ötlet, mert a nap kiszívja a színét, nem annyira időtálló, színezni kell idővel (főleg, ha a szabad ég alatt van), stb.
Vagy egy B opció még a szeletelt tègla lenne, vagy C opció az ismételt csempe, csak abból nem találtam (még) olyat, amivel szívesen befedném a teraszt és a lépcsőket.
Ti mit javasolnátok?
Köszi!
Nekem is tetszett mostanáig, de a kérdés kapcsán elolvastam a neten található véleményeket és lemondtam róla.
Fakul, púposodik nyáron olyan forró, hogy megéget ha mezítláb megy rá az ember + ontja magából a meleget, és van akinél az eredetileg barna szín pár év után rózsaszín lett. A reklamálókat meg elhajtják...
Az árról már nem is beszélve.
WPC m2 ár, + felület előkészítés ára, + segédanyagok ára, + a munkadíj.
A -valószínűsíthető- reklamációkat nem fogadják el, csak, ha a saját cégük rakta le.
A fakulás meg eleve bele is van szövegezve.
Dióhéjban ennyi.
A "gondozás mentesnek" hirdetett WPC-hez itt lehet kapni tisztító és ápolószereket:
Én is rá voltam gyógyulva, de sajnos a valós felhasználók véleményeit olvasva (és nem csak a forgalmazó cégekét), hamar elszállt a bizalom.
Ráadásul drága is és ennyi pénzből egy életre szeretném megoldani a teraszomat, nem pedig egy évtized múlva felszedetni és egy újabb vagyonért újracsináltatni.
Én szeletelt téglával csináltam meg immáron 8-9 éve: beton lépcső, kültéri csemperagasztó, kőbalzsam (ez utóbbi nagyon hasznos). Nem fagyott fel sehol.
Vizesen sem csúszik.
A fugát zsákos kvarchomokból és cementből csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!