Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mi a véleményetek erről megéri?

Mi a véleményetek erről megéri?

Figyelt kérdés

Lapos tetős házról van szó amely 80 négyzetméter.

Lett a tető szigetelve és fóliázva is.

Tanácsolták,hogy a fólia védelmére lehetne mosott követ rakni 16-32 méretben, amely 3 tonna lenne.

Ez szétt térítve ugye eloszlik.

2023. márc. 5. 21:54
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Persze, hogy eloszlik,de azért statikus véleménye fontos lenne.
2023. márc. 5. 22:11
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
Vasbeton? Az talán bírná... De csak fólia védelme miatt ráterhelni ekkora súlyt. Valami könnyebb megoldást keresnék.
2023. márc. 5. 22:14
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Az összes panel teteje így készült.Több rétegben kátránypapir szigetelés leragasztva forró bitumenbe.A legfelsőre is ezt öntöttek,melyet hossza nyelű kefével szétkentek. ? Majd az ugynevezett gyöngykavicsot lapáttal lendületesen ráteritették.Ezen már nem volt szabad járni,a kő ne lyukassza át a szigetelést. A kémények megközelitéséhez 40x40 es beton lapokat (tipegőket) raktak. Én soknak tartom azt az apró kő mennyiséget.

Az így leragadt apró köveket a viz nem sodorta,a szél nem fújt el.

A tető védve volt az erős napsütéstől.

2023. márc. 5. 22:28
 4/8 A kérdező kommentje:

Kocka ház,beton panelekből van .

Néha látni az illesztéseket.

Ez nem bitumenes hanem rockwool a neve de fatrafolnak is nevezik.

Hmm a kavics már itt van de lehet nem rakatom fel inkább.

2023. márc. 5. 22:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Az illesztések bentről látszanak nem kintről.
2023. márc. 5. 22:49
 6/8 anonim ***** válasza:
62%

Családi ház esetében ilyen kaliberű ráterhelésnél mindenképp kell statikus írásos véleménye. Különben lutri az egész.

Nem tudhatod, hogy x évvel ezelőtt kit mit és hogyan csinált. Gondolom nincsenek pontos kivitelezési terveid, napló, pontos infók attól aki átvette a munkát, stb. Így nem tudhatod, hogy elbírná e.

Én betonoztam több helyen is a tetőtérben, de figyeltem rá, hogy soha ne kerüljön nagyobb súly annál mint ami eredetileg is volt, sőt igyekeztem könnyíteni is ahol csak lehetett. (amúgy járt itt több statikus meg mérnök is)

Ha mindenképpen védeni szeretnéd még, akkor lehet tényleg valami bitumenes réteg lenne a jó, esetleg arra osb lap és arra még valami vastag bevonat, pl kültéri műgyanta.

Persze vízelvezetést meg kell oldani, ne álljon benne.

2023. márc. 5. 22:55
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

Két ilyen ház is van a közvetlen szomszédomban.

Mindkét szomszéd évtizedek óta kínlódik az ilyen-olyan bitumenes szarokkal, amik csak 1-2 évet bírnak ki, azután jön az ismételt beázás.

Egyetlen megoldás van, ami örökéletű, nem ázik be többé és nincsen súlya.

Az pedig a trapézlemezfedés megfelelő lejtéssel.

Mindkét szomszédnál már készen van.

Minden más csak felesleges pénz- és időpocsékolás.

2023. márc. 5. 23:30
 8/8 anonim ***** válasza:
73%

Én nem ajánlom. Javítani a kavicsok miatt szinte lehetetlen.

"évtizedek óta kínlódik az ilyen-olyan bitumenes szarokkal, amik csak 1-2 évet bírnak ki"

Ami házakat én szigetelek 5mm-es mod. anyaggal 30 évig bírják. Persze anyagfüggő, a 3-4 mm-esek csak 15 évet bírnak max. Meg persze vannak top kategóriák 2 rétegben 50-60 évet bírnak csak az meg drága.

Meg persze rengeteg a kókler, 10-ből 9-en nem tudnak normálisan szigetelni.

2023. márc. 6. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!