Mennyire lehet megbízható a "biztonsági" ajtó, ha nagyon könnyűnek tűnik, és egy darab, bicajzárhoz hasonló kulccsal nyílik?
Semennyire.
Ezeket egy konzervnyitóval ki lehet nyitni.
ehhez is két kulcs van, a másik annál, aki majd beugrik némi aranyért...
Azonnal cserélj zárat, sőt még egyet szereltess fel..
Úgy értettem, hogy egy kulcs van hozzá hogy egy zár van rajta, nem kettő (mint pl a hi-sec-eken).
Mindenesetre nekem se tűnik túl biztosnak.
Az ajtó típusát kérdezd meg a volt tulajtól és akkor meg tudod nézni pontosan milyen az ajtó.
A súlya nem feltétlen számít, könnyű ajtó is lehet sokkal biztonságosabb, erősebb, mint egy nehéz.
a kérdés inkább az, hogy az ajtófélfába hogyan van rögzítve záráskor. Ha csak a zárnyelvnél fogja meg az ajtót a tok, akkor az vacak, akármilyen nehéz, egyszerűen tokkal együtt be lehet nyomni. Ha azzal az 1 zárral az ajtóból minden irányba acél tüske nyomódik a falba akkor az bizony jó ajtó.
Ahogy hiába van rajta 3 vagy 4 zár ha azok egyszerűen feltörhetőek és elég ha csak 1 van amit nem lehet könnyen kinyitni. A mi ajtónk nagyon jó, de csak 1 zár van rajta, felesleges több, aki azt az egyet ki tudja nyitni az ki tudja nyitni 2 zárral is. Ezért van mellé riasztónk is.
Szinte semennyire. A biztonsági ajtó esetében több dolgot figyelembe kellenen venni, de sok esetben elhaladunk efelett...
Mi is mikor rávettük magunkat, hogy kikéne cserélni felújítás keretein belül a bejárati ajtónkat (mindenféleképpen acél ajtót akartunk), több céget kerestem fel ajánlatkéréssel, személyesen, stb... Az ár sok esetben kecsegtető volt, viszont a minőség kb a legalja.... teljesen lemez szerkezet, szinte semmi tokmerevítés a szigetelésről nem is beszélve; a zárszerkezet meg nahh... . Kb egy hónap keresgélést követően bukkantam rá egy cégre, akik szintén biztonsági acél bejárati ajtókkal foglalkoznak a Tudor House Kft. Az első kérdésünk az volt, hogy hány kilós egy lakás bejárati ajtó és mennyire biztonságos? Közel 80-85 kg-t nyom egy lakás bejárati ajtó. Az eladó szépen elmagyarázta, hogy mit érdemes róla tudni, stb. Már közel 3 éve vettem meg tőlük és hibátlanul működik. Csak ajánlani tudunk őket, aki nem akar zsákba macskát venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!