Rézcső-5rétegű cső átmenetet mivel tudom megoldani?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Vízvezetékrenszert szeretnék bővíteni és a mostani rendszer 18as rézcsővel van csinálva. 5rétegű műanyag csővel és “roppantós” idomokkal szeretném tovább vinni a vizet. Az lenne a kérdésem, hogyan tudom legegyszerűbben kivitelezni a váltást? Van erre például olyan speciális idom aminek egyik végét tudom a rézhez forrasztani a másikba pedig mehet az 5rétegű? Vagy hogyan lehetne kivitelezni?2023. febr. 20. 21:08
1/5 anonim válasza:
Rez vege siman le van vagva vagy esetleg van van rajta menetes idom?
Ha van is rez-otretegu idom akkor is inkabb a rezre tennek egy kulsomenetes idomot es arra csatlakoznek egy belso menetes otretegu idommal.
Esetleg hollanderes golyos csappal, ha idonkent itt el kell zarni.
2/5 anonim válasza:
egy jobb vizesboltban megoldják, ott minden van hozzá, hogy nem kell forrasztani, és te is bátran megoldod.
3/5 anonim válasza:
Én a rézcsőre forrasztanék egy 1/2"-os menetes forraszvéget, az 5 rétegűre pedig egy ilyen idomot
4/5 anonim válasza:
A rézcsőre forraszthatsz menetes véget (lehet külső vagy belső menet is) és az ötrétegűre is préselhetsz menetvéget. Ha oldhatóra akarod akkor hollanderrel, ha nem akkor közcsavarral vagy karmantyúval kötöd össze.
Ha nem akarsz forrasztani, rézcsőhöz is kapható roppantógyűrűs menetvég, ahhoz csak két csavarkulcs kell. Azért a forrasztás egy biztosabb dolog, én azt választanám.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Menetes idomot fogok rá forrasztani és az 5 rétegűhoz is veszek egyet.
2023. febr. 21. 05:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!