Fém íze van a csapvíznek, okozhatja a rézcső?
Figyelt kérdés
Panellakás. Beköltözéskor lecseréltettem vízvezetékszerelővel a vízvezetéket. Rézcsövet használt, kb. 8 helyen van forrasztva, míg a fővezetékből a csapig elér. Ennek 2 éve már. Mivel előtte nem tudom, hogy milyen íze volt, így nem foglalkoztam vele, bíztam benne, hogy idővel elmúlik vagy az egész háztömbben ilyen. De nem múlt el. Ha nem engedem ki nagyon rendesen a vizet (3 perc folyatás), akkor minden esetben fém íze van. Az alsó lakónak nincs ilyen gondja. Okozhatja ez a réz / ón szerelés? Hogyan tudnék ennek utánamenni? Mérgező lehet? Nagyon kis mértékben tudnék ón mintát venni, mert egy helyen kifolyt az illesztésből, abból tudnék lekaparni. A vízvezetékszerelő elvileg nagyon rutinos, sokat dolgozik a környéket. Elkövethetne olyan hibát, hogy mérgező csővel / forraszanyaggal dolgozna?2023. febr. 3. 13:00
1/6 anonim válasza:
"Az alsó lakónak nincs ilyen gondja."
és megkóstoltad az ő vizét ?
és ő megkóstolta a nálad levő vizet ?
2/6 anonim válasza:
Ha többet áll a csőben,lehet ilyen.
3/6 anonim válasza:
... ha pedig senki más nem érzi annak, akkor más a gond.
4/6 anonim válasza:
Nálam is van rézcső a vízrendszerben, és nem érzek fém ízt. Se a réz se az ón nem tud olyan mértékben beoldódni a vízbe,hogy te azt érezd, ahhoz pár hét vagy hónap alatt el kellene fogynia a csöveknek 😉
5/6 anonim válasza:
Ivóvízre teljesen alkalmas/elfogadott a rézcső forrasztva technika. Nyílván a legelső vízvételkor ki kell folyatni alaposan (10-20L),de a későbbiekben ez teljesen normális lesz,és semmilyen fém íz nem lesz. Nekem is rézcsővel van csinálva,már 20 éve és nincsen semmilyen fura íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!