Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van valamilyen előírás arra...

Van valamilyen előírás arra vonatkozóan, hogy családi háznál a vascsövekből készített földgáz vezetékeket milyen színűre kell mázolni épületen belül és kívül?

Figyelt kérdés

Úgy rémlik, hogy régen a sárga volt a preferált szín.

Épületen kívül nem is lenne a sárgával gondom, bár házanként láttam már sárgát, barnát, téglavöröset és mázolás nélkül hagyott gázvezetékeket is.

Lakáson belül azonban szívesebben mázolnám a vezetékeket valamilyen kevésbé rikító színűre. Fehérre vagy valamilyen pasztell színűre.

Megtehetem, vagy beleketötnének a szolgáltató és az illetékes hatóság részéről, ha valamilyen ellenőrzés során a lakásba is bejönnének szemlézni, vagy bármi céllal?

#földgázvezetékek mázolása #földgázvezeték színe #épületen belüli földgázvezetékek #épületen kívüli földgázvezetékek #földgázvezeték mázolására vonatkozó előírások
2023. jan. 30. 10:41
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
llyenről én sem tudok.Az igaz hogy citromsárga a gáz színe.
2023. jan. 30. 10:52
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen színűre festheted a gázóra utáni csővezetéket.
2023. jan. 30. 10:54
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat.

megírnátok, hogy melyik szabvány/rendelet foglalkozik érdemben ezzel a témával?

2023. jan. 30. 11:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez intézményekre vonatkozik.
2023. jan. 30. 11:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Senki sem fogja tudni. De iparterületen azonosítás kötelező, így szín vagy megirás szükséges. És más előírások vonatkoznak oda, illetve lakossági helyekre.

Otthon úgy fested ahogy akarod, könnyen azonosítható, követhető.

Különben már a szolgáltató át sem vette volna szinte senkinél a gázhálózatot, és mindenki tudná, hogy mire kell festeni.

2023. jan. 30. 11:23
 6/8 mindentudó99 ***** válasza:
90%
Ezár megszünt festheted kedved szerint otthon.
2023. jan. 30. 11:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Magán-háztartásban nincs ilyen előírás.

[De lakástűz esetén tudd tájékoztatni a kivonuló egység parancsnokát arról, hogy hol futnak a vezetékek, hol a gázóra, hol lehet elzárni a gázszolgáltatást!]

2023. jan. 30. 13:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Hálás köszönetem minden válaszolónak!
2023. jan. 30. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!