Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Egy kád ki cserélése hosszas...

Egy kád ki cserélése hosszas procedúra? Milyen anyagok kellenek? Mire kell oda figyelni?? (170-es kád)

Figyelt kérdés
2023. jan. 20. 06:50
 1/6 anonim ***** válasza:
69%

Nekünk egy teljes fürdőszobát megcsinált két srác nulláról 3 nap alatt, még egy fél napra visszajöttek betenni az üvegajtót a zuhanyzóba.

Kád nincs ebben a fürdőszobában, de amikor építkeztünk, akkor kb. ez volt a menete: a csatorna lefolyónál felrakta a vízvezeték szerelő a szerelvényeket - ez nem volt egy óra a zuhanyzóéval együtt. A burkoló lerakta az Ytongokat a megfelelő magasságig a kád szélének körben, a falnál is, mert van egy téglányi peremes sor 2 oldalon a sarokban álló kád mellett amire lehet pakolni. Ez volt 1-2 óra. Rátették a kádat, az Ytongra ültették, nálunk az tartja - és megint a vizes bekötötte a fenekén a lefolyóba - pár perc volt. Ekkor beszerelték felül a csapot, az kicsit tovább tartott. A burkoló ezután lecsempézte. Maga a kád felülete az gyorsan ment, a perem volt az ami sok időt vitt el mert keskenyebb volt egy csempénél a szélessége, ezért vágni kellett és tervezni, méregetni, hogy illeszkedjen. Mivel az egész helységet csempézte egyszerre, ennek nem tudom az idejét, de meg volt egyik nap a járólapozás, annak meg kellett kötni, hogy rá lehessen lépni és utána mehetett a csempézés.

Itt az a kérdés, hogy ki csinálja. Akik a második fűrdőszobát csinálták, ők mindent maguk csináltak ketten, saját magukkal kellett az időbeosztást rendezni, ott gyorsan ment. Az építkezésnél viszont külön vízvezeték szerelő volt, külön burkoló és külön a beruházó csapata akik más munkákat elvégeztek. Itt idő kellett ahhoz, hogy a megfelelő munkához oda tudjon menni akinek el kellett végeznie, mert a burkoló is dolgozott közben más építkezésen is meg nálunk is más helységekben közben, az adott feladatait pedig nem hagyta ott csak mert a vizes rész elkészült, és a vízvezeték szerelő sem állt ott várva, hogy mindjárt neki is lesz egy pár perces feladata. Ha akkor épp nem a mi házunkban volt dolga akkor meg kellett várni amíg oda tudott menni.

tehát ha jól van szervezve és van aki a részfeladatokat meg tudja csinálni, akkor egy kádcseréhez a vizet csak pár órára kell elzárni és egy nap alatt el is tud készülni.

2023. jan. 20. 07:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Ahogy le írtad nálad akkor rendes szakemberek voltak..Hozzá értő csinálja . De csak kiváncsiságból hogy ha munka díjat nem nézem , mennyi anyagárral számolhatok??
2023. jan. 20. 08:27
 3/6 anonim ***** válasza:
72%

#2 Az anyagárat nem tudom, 15 éve építkeztünk.

A második fürdőszobánk is 2 éve lett készen, most már nem annyiba kerülnek az anyagok. Akkor a munkadíjban a 2 srác (nem adózottan, nem számlával) kért 360 ezret, ebben benne volt a ragasztó a csempéhez, járólaphoz, fugázóanyag. Csak a csupasz helység volt a falban, padlóban a vizes csonkokkal, ebből egy csap kiállást át kellett helyezniük a falban véséssel, csővezeték toldással fél méternyit. Zuhanyzót építettek fallal, arra került nyitható üvegajtó, vécé (tartály már bent volt a falban az építkezéskor tetettük még be), meg persze a mosdó, de magát a szekrényt is ők rakták össze és szerelték fel. Járólapozás meg mennyezetig csempe a falon.

A munkadíj nagyon húzós volt, de pont akkor mindenki építkezett és vadászni kellett az emberekre. Ez két teljesen magát képző srác volt, nem vállalkozók, elmondásuk szerint a youtube-ról tanulták meg mit hogyan kell csinálni, és sikerrel, jól dolgoztak és gyorsan. Előre hónapokkal minden szabad idejük le volt foglalva valamilyen munkával. Barátainknál dolgoztak, ott láttuk milyen munkát végeztek és ezért velük csináltattuk meg. Nem tudom most hogy állnak a munkákkal akik fürdőszobát csinálhatnának. A mienk egy elég jól fizetett város, itt van az embereknek pénze, ezért kérhettek el ekkora összeget. Mi sem alkudtunk velük, nem azért mert ne lett volna sok pénz, hanem mert tudtuk más még többet kért volna és sokkal többet kellett volna várni.

Az anyagárat te könnyen meg tudod nézni, mert ami sokba kerül egy kádnál az csak maga a kád, a hozzá tartozó szerelvény (csap, esetleg külön zuhany), a burkolat (csempe, járólap). Az Ytong tégla nem drága, a fugázóanyag és a csemperagasztó is csak pár ezerbe kerül.

2023. jan. 20. 08:58
 4/6 A kérdező kommentje:

Az igen! Youtuberól! Az komoly!! De innen látszik nincs lehetetlen csak tehetetlen :D akkor tényleg ügyesek voltak! Ytong tégla kell, ragasztó és

Csempe maradt a pincébe , a kádat már meg vettem, csap is van, akkor gondolom nem lesz így húzos.

2023. jan. 20. 09:21
 5/6 anonim ***** válasza:
79%

#4 Tudom nevetségesen hangzik, de tényleg nagyon jól dolgoztak. Mivel a másik fűrdőszobát olyan vállalkozók, szakemberek csinálták akiknek ez az alap szakmájuk, össze tudtuk hasonlítani a munkáikat. Az a burkoló is jól dolgozott de alapvető hibát követett el, nem csinált vízzáró szigetelést a zuhanyzó falára a csempe alá, így a csap mellett és a fugákon át folyamatosan beszivárgott a víz, eláztatta a külső falat a folyosó felé. A vizesek nem pontosan szerelték be a zuhanyzó szerelvényét, az is átszivárgott és a szomszéd helységben lett hólyagos tőle a fal. A csapok körül a csempét nem szépen vágta ki és elég nagy repedezett rések vannak a kád csapja körül a csempében. A srácok ezeket a hibákat nem követték el, a zuhanyzó alja is jó meredekségű lett. A vécécsésze nem lett teljesen vízszintesbe rakva - falra szerelt - ott kell figyelni csak arra, hogy ha nem elég erős a vízsugár akkor nem biztos hogy mindent le is visz magával, de ennyi. Ők is mondták, hogy sok mindent maga is meg tudna csinálni az ember.

Azért érdemes kifizetni a munkadíjat olyannak aki ezzel foglalkozik legalább így, mint ők, mert nem először csinálják, így sokkal gyorsabban végeznek vele és nem követnek már el olyan hibákat amiket a kezdők gyakran, a megfelelő eszközeik is már megvannak hozzá.

Szóval a munkadíj az ami a legjelentősebb kiadás.

2023. jan. 20. 09:31
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#4: Én magamnak csináltam, csemperagasztó és fugázóanyag is kell majd.

meg nyilván mindehhez szerszámok.

A kád kiszerelése és az új helyére rakasa 2 emberes feladat, a többivel már lehet egyedül pöcsölni.

én is youtube-ról tanultam ;)

2023. jan. 20. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!