Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Lehet bitumenzsindelyre...

Lehet bitumenzsindelyre cserepes lemezt rakni lécezés nélkül? Ha nem miért nem?

Figyelt kérdés

2023. jan. 11. 05:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Bitumenzsindelyre cserepes lemezt rakni lécezés nélkül lehet, de nem javasolt.

A cserepes lemez rögzítéséhez szükséges legtöbbször lécezés, hogy a lemez biztosan rögzüljön és megfelelően védje a tetőt a víz és a szél ellen. Ha a cserepes lemezt lécezés nélkül rakjuk fel, akkor a lemez könnyen elmozdulhat, és a víz és a szél könnyen a tető alá juthat, ami tetőszerkezeti károkat okozhat.

Ezenkívül, a cserepes lemez a tető hőszigetelését is javítja, ha a cserepeslemezt a lécezés segítségével rögzítjük és a rések között hőszigetelő anyagot töltünk be, ami javítja a tető hőszigetelését, míg lécezés nélkül ez nem biztosítható.

2023. jan. 11. 07:06
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sztem a zsindely alatt telibe van osb-vel rakva, azért kérdezi, bár nem írta.
2023. jan. 11. 07:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Lécezni mindenképp kell.
2023. jan. 11. 10:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem lehetne.

HA a lefogató csavarokat abba a lécbe letudjátok csavarozni amire a zsindely van fogatva.

De gondolom ehhez hosszabb csavar kell, ha van egyáltalán annyival hosszabb.

Az nem jó ha az osb-re lenne csak fogatva, az nem tart szinte semmit.

Ha jól tudom 35 mm a lefogatócsavar, de ide ez rövid lenne.

Annyival hosszabb kell mint az osb és zsendely vastagsága, tehát kb 55-60 mm kell.

2023. jan. 12. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!