Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » A comap press 5 rétegű idomok...

A comap press 5 rétegű idomok mennyi ideig birhatjàk a falban? Így lett megcsinálva a fűtésünk,szigetelt csővel,kíváncsi lennék meddig birhatjàk ,1.2 bàron megy a fűtés .

Figyelt kérdés
2023. jan. 4. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Már ilyenekkel dolgoznak.Ha máshol birják,nálad is bírni fogják .
2023. jan. 4. 16:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
20 évig nem igen van velük gond
2023. jan. 4. 16:13
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
73%
Alu és műanyag. Gondolom 6-700 évig
2023. jan. 4. 16:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3-as. A kerdes az idomokra vonatkozott, nem a csore. Az amugy tobbnyire rez, illetve gumitomites.
2023. jan. 4. 18:30
 5/10 mindentudó99 ***** válasza:
73%
#4 Na a réz is örök élet kb
2023. jan. 4. 21:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem csak 20 év, már a régi vascsövek is bírtak vagy 50 évet.
2023. jan. 4. 21:26
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#5:

Továbbra sem a fém rész a problémás, hanem a tömítés.

A vízcsöveknél se a cső elrohadása a nagy kockázat, hanem a kötések, tömítések.

Legutóbb a hollanderben nálam egy gumitömítés kb 2-3 évet bírt. Utána csöpögni kezdett. Húztam rajta, még 1 évet bírt, aztán cseréltem. Azóta jó.

Persze a press idomokban valszeg azért kicsit jobb a konstrukció mint egy sima hollanderben. Összepréselődik az idom és közötte beszorul a tömítés.

A gyenge pont pedig ez. Ha az a kicsi gumi megadja magát, akkor szopás, mert szép lassan eláztatja a faladat vagy padlódat.

Egyébként ahol tehetem én is ötrétegű csövet használok és press idomokat. Falban, padlóban stb. Eddig rendben van. Valszeg jól ki van ez találva.

2023. jan. 4. 22:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Namost jó az 5 rétegű nagyon de én úgy csináltam hogy presszeles falon-padlón belül nincs, a fűtés osztó mellett hagytam helyet és ott falon kívül össze van presszelgetve a hideg-meleg víz ilyen osztó gyűjtő jelleggel. Bocsi a falikorongoknal van presselve de azt egyértelmű kideríteni ha eresztene. Press könyök se lett használva csak hajlito rugóval csináltam az íveket. Nem vagyok vizes, csak műkedvelő amúgy :)
2023. jan. 5. 00:26
 9/10 mindentudó99 ***** válasza:
64%
Jól írja az előttem szóló csak falon kívül padlón kívül kötnek.
2023. jan. 5. 05:46
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor rosszul irja. Press idom mehet a falba. A kulcsos nem mehet. Ennyi erovel a kocos se mehetne.

Nagyon jo dolog a hajlitgatas, en is igy terveztem anno, de mindenhol nem lehet ugy meghajlitani ahogy szukseges. 90 fokot nem hajlithatsz egy otretegu csobe.

2023. jan. 5. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!