A comap press 5 rétegű idomok mennyi ideig birhatjàk a falban? Így lett megcsinálva a fűtésünk,szigetelt csővel,kíváncsi lennék meddig birhatjàk ,1.2 bàron megy a fűtés .
#5:
Továbbra sem a fém rész a problémás, hanem a tömítés.
A vízcsöveknél se a cső elrohadása a nagy kockázat, hanem a kötések, tömítések.
Legutóbb a hollanderben nálam egy gumitömítés kb 2-3 évet bírt. Utána csöpögni kezdett. Húztam rajta, még 1 évet bírt, aztán cseréltem. Azóta jó.
Persze a press idomokban valszeg azért kicsit jobb a konstrukció mint egy sima hollanderben. Összepréselődik az idom és közötte beszorul a tömítés.
A gyenge pont pedig ez. Ha az a kicsi gumi megadja magát, akkor szopás, mert szép lassan eláztatja a faladat vagy padlódat.
Egyébként ahol tehetem én is ötrétegű csövet használok és press idomokat. Falban, padlóban stb. Eddig rendben van. Valszeg jól ki van ez találva.
Akkor rosszul irja. Press idom mehet a falba. A kulcsos nem mehet. Ennyi erovel a kocos se mehetne.
Nagyon jo dolog a hajlitgatas, en is igy terveztem anno, de mindenhol nem lehet ugy meghajlitani ahogy szukseges. 90 fokot nem hajlithatsz egy otretegu csobe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!