Reluxát hogyan kell vásárolni?
Műanyag ablakra és ajtóra szeretnék reluxát fényzárás gyanánt. A kérdésem, hogy egész pontosan milyen méretet kell lemérnem az ablakon és ajtón, hogy teljes egészében betakarja az üveget?
A reluxát lehet a keret "belsejére" szerelni (tehát nem kívülre a keretre rá, hanem abba a bemélyedésbe, amin az ablaküveg van)?
Létezik olyan reluxa, ami semmilyen fényt nem enged át? Rokonomnál olyan van, amin zárt állapotban is átszűrődik a fény, mert a zsinórnál apró rések vannak.
Én olyat még nem láttam, ami abszolút semmi fényt nem enged át.
Gondolom az üveg mérete a lényeges, az alapján le tudják gyártani a reluxát.
Én inkább a redőnyt javaslom, jobban sötétít, szigetel és kevésbé kell szétbarmolni az ablak keretet hozzá.
-Méretek: kell a reluxa szélessége és a magassága.
-Igen, beszerelhető a belső mélyedésbe is. Sőt léteznek duplaüveges ablakok is, a reluxa két üveg közé is beszerelhető, amennyiben szétnyítható az ablak.
-Olyan reluxa nem létezik amely semmi fényt nem enged át. Ez a reluxa felépítéséből adódó sajátosság: a lapok között mindig van kis rés, ill. oldalt amennyiben az ablakkeretbe kerül beillesztésre.
Megjegyzendő, a teljes sötétítésre több lehetőség is kínálkozik.
1.Teljesen fényzáró vászon használata. A vászon anyaga tökéletesen zárja a fényt, így a fénybeszűrődés csak ott áll fenn ahol az illeszkedés nem tökéletes. Használható függöny vagy roletta formájában. A roletta lehet gyöngyzsinórral működtetett, vagy rugós működtetésű.
2.Fa zsalu az ablakokra: építhető kívűlről vagy belűlről.
3.Redőny: lehet fa, műanyag, alumínium. Valamennyi változat tökéletesen zárja a fényt, talán a vékonyabb műanyagok (amelyek az első jégesőtől ripittyára törnek) nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!