Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Manapság hogyan csinálnak egy...

Manapság hogyan csinálnak egy ablakbeépítést?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy most már csak a nagyon durva falat javítják vissza téglával, és a nyílást min. 5cm xps-el hozzák ki szép egyenesre. A kérdés, hogy emellett használnak még pur habot, vagy közvetlen olyan méretűre gyártják az ablakot, hogy ne legyen hézag a keret és az xps között?
2022. dec. 20. 12:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, miben állapodsz meg a céggel / mesterrel.

Alapból az ablakos cég csak kiszedi a régi ablakot (ha megrendeled ezt is), és faékekkel beállítják az újat + kifújják purhabbal a réseket. Ennyi.

Az összes többi már plusz-szolgáltatás, amit meg kell rendelni. Vagy az ablakostól, vagy más mestertől.

Ezután jön még a fölös purhab levagdosása, a takarólécek felragasztása és végül a falon a rombolás nyomainak eltüntetése. Kisebb vakolás, esetleg XPS-eezés, simítás, festés, stb.

2022. dec. 20. 12:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ja, bocs, lemaradt: a párkány is plusz! Alapból nem jár az ablakhoz. Ennek a felragasztása is plusz meló.
2022. dec. 20. 12:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Megegyezés kérdése. Mi eleve úgy rendeltük meg, hogy leírtuk, mi legyen benne, arra adott árat is. Kívül mindent visszacsinált olyanra, mint eredetileg volt (vakolás, fal színe, párkány), a belső oldalhoz azért nem nyúlt, mert még utána verték szét a fürdőszobát, így felesleges lett volna visszavakolni és festeni.
2022. dec. 20. 13:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezt velük kell megbeszélni hogy mit kérsz tőlük az ablakokon kívül, beépítésnél is több lehetőség van. Azt is lehet hogy minden rombolás után járó dolgot megcsinálnak olyanra ami előtte volt persze nem ingyen. De ha ti csináljátok meg vagy egyéb más késöbbi munkák miatt nem lenne értelme akkor nem kéritek ezt. Magát a beépítést úgy csinálják meg ha ezt kéred hogy berakják, ékelik, rögzítik beállítják, ha minden jó akkor purhabozzák hogy ne legyen semmi rés és ennyi.

Mi amikor rendeltük az ablakokat mondták hogy van erre egy alvállalkozójuk akik mindent megcsinálnak tehát beépítik, a rombolás nyomait is eltüntetik és mindent úgy csinálnak meg amilyen előtte volt ha kell le is fstik a falat meg mindent. Mi akkor mondtuk hogy nem kell semmi, még a beépítés sem mert alapból ház felújítás volt csak előre megvettünk mindent apránként hogy haladni tudjunk, plusz volt olyan ajtó meg ablak rendelve ami oda került be ahol soha nem volt semmi, plusz olyan két szárnyas ajtót is vettünk egy másik cégnél akiknél megrendeltük hogy gyártsák le és mivel nem tudtak pontos időt mondani hogy mikor lesz meg így kértem hogy hozzák házhoz mert teherautót sem tudtam mindig kölcsön kérni, és nem kértem se beépítést semmi egyebet, amikor meglett akkor hívott a srác hogy hozta az ajtót és kérdezte hogy hova lesz, én mondtam hogy tegyék le a garázsba de férleértettük egymást mert Ő azthitte hogy be is kell nekik építeni. Azt meg mondtam hogy kicsit nehéz lesz mert az az épület rész ahová szántam az még nem létezik fizikailag tehát egy kicsit nehéz lesz. Aztán kiderült hogy összekevertek egy másik ügyféllel aki hasonlót rendelt és bár nekem jót hoztak mert mréetbe mindenhogyan stimmelt csak maga a munka az ami másnak lett volna és nem nekem, így feleslegesen jött ki egy brigád hogy ott nekem beépítsék, de nem volt semmi gond mert nem az én hibám, nem is az ővéké hanem a cégé aki a munkalapot tévesen írta meg.

2022. dec. 20. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!