Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Repedező fal mitől lehet?

Repedező fal mitől lehet?

Figyelt kérdés

5 éve vettünk egy házat, 1993-as építésű. Tégla+gázbeton. Belül már mindent felújítottunk, kívül még nem. Ma vettem észre úgy igazán, eddig annyira nem figyeltem, hogy a háznak 2 oldalán is van egy-egy repedés, kint is látszik, de nagyon picit bent is ugyanott.

Ez jelenthet nagy problémát? Kit kellene ezzel keresni? Vagy mit tudnak vele kezdeni?

2022. dec. 8. 11:52
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Süllyed a ház sarka.
2022. dec. 8. 12:39
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Hitelel vettétek ? Gondolom nem lehet nagy gond ha az értékbecslő rábolintott. De amugy egy statikust, ha keresel ő pontosan átnézi a házat és megmondja mit és hol kell csinálni, hogy megálljon a süllyedés. Az nem jó ha reped és mivel azt mondod új a repedés így csak tovább fog repedni mert még mozog. A víz jól elvan vezetve ? Nem folyik egyik eresz se a falhoz?
2022. dec. 8. 13:10
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, azzal vettük, volt 2* is értékbecslés. Egyszer a hitel, egyszer a csok miatt.

Megszámoltam mostmár rendesen, körbe néztem, összesen 5 repedés van a házon, függőleges mind, a legnagyobb 0.5 cm, a többi olyan 0.2 mm

Nem ázik sehol, normálisan van elvezetve a víz.

Nem lehet a felújítástól is?

Rengeteg fúrás volt, vízvezetékcsere, villanyvezeték csere..

A legnagyobb repedés pontosan ott van, ahol az új vízvezetéket behozták a házba, a járda is fel lett ott verve pont.

2022. dec. 8. 13:20
 4/9 A kérdező kommentje:
2 mm, nem 0.2 :)
2022. dec. 8. 13:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor elsőnek nézd meg, hogy mozog- e a fal továbbra is kenj rá valamit vékony gipszet festéket, ha az is átreped akkor jöhet a statikus, vagy egy jó kőműves is lehet megtalálja a hibát.
2022. dec. 8. 13:57
 6/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Lehet hogy semmit se jelent. Lehet új korában mozgott helyezkedett és azóta repedt. Be kell javítani és figyelni megreped e ismét.
2022. dec. 8. 14:01
 7/9 A kérdező kommentje:
Megnéztem amúgy a régi képeket, ahogy nézem ezek kb idén jöttek elő, nincsenek ott a régi képeken, jól emlékeztem, hogy nem rémlettek ezek.
2022. dec. 8. 14:10
 8/9 A kérdező kommentje:

De akkor nem a sarkán lenne repedés? Mert ott nincs, egyik sarkon sem.

2022. dec. 8. 14:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Statikus és kőműves.
2022. dec. 24. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!