Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen esetekben kerül áram...

Milyen esetekben kerül áram alá pl egy fürdőkád, vagy radiátor?

Figyelt kérdés
Korábban olvastam egy cikket, ahol valakit halálra rázott az áram, de ott csak annyit írtak, hogy egy kötésben felcseréltek 2 vezetéket. Lehet erről több mindent tudni? Nekünk van fi relénk, az ebben az esetben lekapcsolna?
2022. nov. 25. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

Legjobban szabàlytalan szereléseknék,előírások betartása nélkül, jó az úgy, stb. A laikus javítgatása, szerelése miatt.

Annyit erdemes tudni, hogy az FI relét jól is kell bekötni, hogy megfelelő védelmet nyújtson. Valamint, hogy az érzetküszöb jóval kisebb, mint a működési hibaáramé. Valamint lehet probléma a működési áramértéke alatt is, amire nem old le.

Az FI relé egy lekapcsoló szerv, és nem érintésvédelmi mód.

Egy társas házba viszont a szomszéd is okozhatja másnak az áramütést. Ilyenkor hiába jó nálad minden, ha szomszédba nem.

2022. nov. 25. 14:38
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
A fürdőkád helyett a vízrendszer a villanybojler miatt. De ugyanez vagy radiátor hibás megoldások, nem megfelelő szerelések miatt.
2022. nov. 25. 14:45
 3/9 klimaesvillany pont hu ***** válasza:
94%

A "FI-relé" nagyon nagy mértékben lecsökkenti az áramütéses balesetek lehetőségét.

Tetess fel egyet, ha nincs még.

2022. nov. 25. 15:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az említett cikkben nem laikus cseszte el, hanem hivatásos villanyszerelő.

Vagyis ebben a szakmában is van egy pár sintér.

Erről bármelyik vill.szerelő kolléga hosszasan tudna mesélni, hogy micsoda sufnituningos szerelésekkel találkozott már élete során.

Ha megér az életed pár tízezrest, akkor hívjál ki egy szakképzett szerelőt és nézessed át.

2022. nov. 25. 17:25
 5/9 anonim ***** válasza:
29%
Az érintés védelem nincs kiépitve.Ha ez megvan Fi relé nélkül is le kell oldani a biztosítéknak .
2022. nov. 25. 18:20
 6/9 klimaesvillany pont hu ***** válasza:
100%
5-ös válaszoló: biztos, hogy érintésvédelmi probléma volt (hiszen kézzel érinthető fém szerkezeten megjelent a hálózati feszültség), azonban az automata biztosíték ez ellen nem véd meg: az zárlatra és tartós túlterhelésre old le, ez a feladata.
2022. nov. 25. 18:27
 7/9 anonim ***** válasza:
64%

5.

Csak remélem, hogy nem villanyszerelőként dolgozol.

2022. nov. 25. 19:41
 8/9 klimaesvillany pont hu ***** válasza:
100%

4-es: igazából ha szerelés után rendesen végigmérnék (vagy akárcsak lepróbalámpáznák) a rendszert, akkor egy esetleges elkötés ki kell derüljön.

Ez marad el a legtöbbször.

2022. nov. 25. 21:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Láttam már olyat, hogy rákötötték fázist a vízvezetékre.

Nem vagyok villanyszerelő úgyhogy nem értem miért kellett.

Azt mondta szaki csak jobb kézzel érjek fém tárgyakhoz és akkor minden renden lesz.

Egy héttel később leégett a ház nem tudom volt-e köze a szereléshez.

2022. nov. 26. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!