Ha veszek 150 ezer forintos modern műanyag ajtót (beszereléssel 200), majd cseréltetek bele valódi biztonsági zárat/zárbetétet még 50 ezerért az jó megoldás?
Panelban lakom és az 50 éves házzal együtt épített ajtó van. Annyira nem is a biztonságomat féltem, inkább csak az zavar hogy bejön a hideg a lépcsőházból és behallatszanak a zajok. Voltam egy ismerősömnél, akinek egy olcsóbb műanyag ajtóra van cserélve és meglepődtem már az is milyen jól hő- és zajszigetel a lépcsőház felől.
Aztán sok rosszat olvastam ezekről az ajtókról biztonsági szempontból, hogy valójában okkal ilyen olcsóak, de aztán pedig találtam ilyen cikkeket is, ahol ajánlják legyen a zár kicseréltetve egy 50 ezer forintosra és akkor már megfelelő lesz a védelme is. Mit gondoltok?
Hiába cseréled le a zárbetétet, ha berugják a középső betétet.
Egy műanyag ajtó nem biztonsági.
Egy biztonsági ajtó sok százezer.
A hidegnek és a huzatnak semmi köze a biztonsági ajtóhoz.
Egy sima ajtó is tud rendesen szigetelni.
A műanyag ajtókat kiégetik egyszerűen és csendbe, aztán kinyitják.
Még a régi fa ajtó új szigeteléssel és hevederzárral is jobb.
Másik megoldás a kínai drágább, vastagabb acél ajtó. Eredetileg biztonsági 2 zarral, 4 zsanérral, több zaródással. Egyedül a kínai cilinderbetetet kell kicserélni, és elég jó lesz. A vastagabbak hőszigetelessel kitöltve es jól zárnak.
Beépítésnél az üreges tokot ki kell fújni purral teljesen, hogy feszítésnél ne lapuljon.
DTP, PRS, Nívó. Ezek a cégek jó biztonsági ajtókat csinálnak.
Nekem PRS kültéri van, betonacélok vannak befúrva a falba és ahhoz van rögzítve a tok. Hangszigetelése, hőszigetelése is nagyon jó. Cserébe drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!