Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Megoldás lehet ez erre a...

Megoldás lehet ez erre a problémára?

Figyelt kérdés

A fürdőszobában süllyesztett polcom van a kád körül.

[link]

Sajnálatos módon ennek a szigetelését úgy tűnik nem oldotta meg a burkoló anno. S most itt szivárog lefele a víz.

Megoldás lenne, ha erre a vízszintes részre egy vastag üveglapot tennék s azt próbálnám meg szivárgásmentesen ráragasztani?

2022. nov. 17. 07:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Van fuga impregnáló folyadék.
2022. nov. 17. 07:31
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem kik kell kaparni a fugát a polc felületénél. Azaz a sarokokban, az élvédőnél, és az élvédőre/sarokra merőleges irányokban.

Fillérekeért lehet venni fuga kaparót, és kell még egy sniccer hozzá. Ezen kívül sziloplaszt nyomó, jégkrém pálcika és szappanos víz spricfejes üvegben.

A Mapei-nek vannak fuga színű szilikonjai, ha szerencséd van neked is mapei termékkel készült így csak a színkódját kell tudnod. Ha nem az volt akkor színskálából tudsz válaszani.

1 tubus bőven elegendő, de elég drága tud lenni 4-7000 ft között mozognak színtől függően.

A progresszív burkolónak youtubeon van egy nagyon jó videója a szilozásról, az alapján meg tudod csinálni.

2022. nov. 17. 07:47
 3/11 A kérdező kommentje:

Igen, csakhogy a rés az élvédőnél van, és olyan pici, hogy úgy gondolom, hogy itt nem fog tartós megoldást hozni a szilikonozás.

[link]

[link]

Várom a véleményeteket.

2022. nov. 17. 08:17
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

2+

Még így is a szilózást javaslom. 4-5 évente ujjra kell csinálni...

2022. nov. 17. 08:21
 5/11 A kérdező kommentje:

De akkor az eredeti üveglapos ötletem szerintetek alapvetően nem jó?

Nem kivitelezhető, illetve az sem hozna tartós megoldást?

Az az igazság, hogy egy egyedülálló, nem sok műszaki érzékkel megáldott nő vagyok. Néztem én már szilikonozás videót, de egyszerűen nem bízom magamban.

Persze az üveglapot sem fogom tudni én magam odaragasztani, arra is keresnem kell valami szakembert, de úgy gondoltam, hogy az végleges megoldás lehet. Merthogy ez a fürdőszoba tavaly készült, tehát a 4-5 évet túl optimistának találom, ha alapból 1 évet bírt.

2022. nov. 17. 08:30
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is szilikon.
2022. nov. 17. 08:33
 7/11 anonim ***** válasza:
91%
Üveglap alá bemegy a pára, mivel nem egyenes a felület.
2022. nov. 17. 08:37
 8/11 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm.

Akkor nem marad más, mint a fugák kikaparása és szilikonozása.

Egyébként a polc negatív éleiben szilikon van, és azok tökéletesnek látszanak, a problémát (szerintem) a fugák jelentik, ugye különösen az élvédőnél.

Akkor nyilván elég a fugákat kikapargatnom az élvédőnél és a polc vízszintes felületén?

2022. nov. 17. 10:42
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
igen
2022. nov. 17. 13:11
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én ott kaparnám ki ahol hézagos. A jó fugát nem bántanám.

Neked is egyszerűbb volna. Ha csak az èlvédőnél olyan, akkor csak ott. A többi jó, azt fölös kikinlódni.

Azt a kis rést könnyebb kiszilózni, mint minden fugát, hogy szép is legyen.

2022. nov. 17. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!