Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Párazáró fóliát hogyan érdemes...

Párazáró fóliát hogyan érdemes lefektetni szarufák közé?

Figyelt kérdés

Kőtetgyapot szigetelést tervezek padlásra, a szarufák közé. Nádazott plafon, vegyes falazatú ház.

Több videót is megnéztem, van, ahol a komplett padlást beborították fóliával, szarufákat is beleértve, volt, ahol csak a födémet, tehát a szarufák közeit.

Nekem a józan ész azt mondja, hogy ha a komplett szarufát beborítom, akkor a fa elrohad, ha csak "közölöm", akkor oldalról ivódik be a pára a szigetelésbe. Úgy képzeltem, hogy a szarufák oldalait is bebirítom fóliával, da a szarufákat magukat nem. Helyes az elképzelésem?

A tető fel lett ujítva, tetőfólia van a cserepek alatt, nem láttam beázást sehol sem.

2022. okt. 28. 19:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Annyi szigetelést kell tenned, hogy a gerendák elmerüljenek benne. A fóliát folyamatosan kell lerakni, nem lehet hézag.

Szerintem egyszerűbb lenne bedeszkázni a gerendák tetejét. Sokkal könnyebb lenne arra tenni a fóliát. Jó oda fahulladék is, használt betonzsalu nem egy nagy pénz. Úgyse látszik majd a szigetelés alatt.

2022. okt. 30. 08:40
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tehát akkor a gerendák felett bedeszkázom, majd azt terítem be fóliával, és erre megy rá a szigetelés

2022. okt. 30. 12:09
 13/16 anonim ***** válasza:

A kék a fólia.

[link]

2022. okt. 30. 15:44
 14/16 anonim ***** válasza:

Én bedeszkáznám, sokkal könnyebb lesz letenni a fóliát.

[link]

2022. okt. 30. 15:48
 15/16 A kérdező kommentje:

Az utóbbi sokkal egyszerűbbnek tűnik.

Egyetértetek a 14-es megoldásával?

Köszönöm az eddigi és leendő válaszokat!

2022. okt. 30. 21:38
 16/16 anonim ***** válasza:
Persze. Ez egyébként is a normál födém szerkezet, és jóval egyszerűbb, és jobb kivitelezés
2022. okt. 31. 00:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!