Mennyi tuzifa kell egy ora nagylangon torteno fozeshez fatuzelesu sparhelten?
Aki ilyet hasznal,vagy a rokona /baratja es latja ,hogy mukodik es mennyi faval,az irjon.
Budos van tole a lakasbsn?
Kormos a fal?
Mennyire futi kozben a lakast?
Szarok ezek a sparheltek, alig van tűztere, ott inkább lassan lehet főzni.
Kellemes füstszag biztos van..😀
Budos van tole a lakasbsn? igen, főleg begyújtásnál jön belőle a füst.
Kormos a fal? igen. meg aztán a fával is hordod be folyamatosan a mocskot a házba
Mennyire futi kozben a lakast? attól függ, milyen a szigetelésed. Huzatos faablakokkal, csupasz falakkal-födémmel sokat ne várj.
+ nagyon apróra kell vágnod a fát, hogy beférjen azon a picike ajtón
+ állandóan 10 percenként rohangálsz rakni a tűzre, mert a vékony darabkák gyorsan égnek ám. Egész este ott gubbaszthatsz mellette.
Attól függ milyen sparheltről van szó.
Nagyszüleimnél kb.20 x 20 centis az ajtaja, 4-5 fazék is elfér rajta + sütő. Ráadásul a füstcsövön egy vímelegítő tartály is van, ami a fürdőszobát is ellátja meleg vízzel.
Gyújtóssal gyújt be, ami beindítja a huzatot, nincs füstszag.
1-2 óránként 2-3 kisebb rönk, amíg főz, attól függ, milyen fát kapott.
Nem tudom mi a neve, de egyre nagyobb "vasgyűrűket" lehet kiszedni a fazék alatt -így közvetlenül éri a tűz-, ha valamihez nagyobb hő kell. Ha mind visszateszi, akkor "takarék láng".
Utalok fozni. Csak vizbe fott vagy kuktabafott kajat csinalok: trlerakom lezarom begyujtom a gaztuzhelyt es otthagyom,amig otthon vagyok.
Ha gyakran kell festdni,ugy nem eri meg a sparhelt meg,h budos van!! Mert egy belvarosi emeleti lakasba csinsltattuk volna. Rohanunk mindig ide oda,eljuk a fiatalok eletet.
2,3! Nagyon orulok,h leirtatok a tapasztalatotokat! Nagyon koszonom! Elgondolkoztato nagyon!
5-os! Nagyon tetszett az uccso mondatod 😂 Feldobja a napom! 😁
El is felejtettem,h ott lift se lesz.
Budapesten, emeleti lakásba? Tényleg?
Amúgy semmi gond nincs vele egy házban.
7-es ! Igen,Budapest belvarosaban egy tegla berhazban! Emeleten lift nelkul.
En csak gondoltam,h az a biztos,ha lenne kandallom.
Nem bizok a kormany gazszolgaltatasaban es abban,h megfizetheto lesz az ara….
Akkor klímával kell fűteni.
Eddig amúgy csak a nagy rémísztgetések voltak, még semmi drasztikus dolog nem történt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!