Álmennyezetet létre lehet hozni gipszkarton helyett más anyagokkal is? Melyek ezek közül a legkönnyebben mennyezetre telepíthetők?
Ha monolit a fodem tehat egybe vasbeton akkor ahhoz rogzithetsz kb barmit. Az jo.
Sogor a falra erositett bramac leceket es arra tett leceket keresztbe es arra gipszkartont. Nalad a 6,8 meteres fesztav tul nagy lenne erre, meg 5x5-os srafnival is.
60cm-t kene lehoznod. Erre mindenki a drotos cuccot javasolja majd.
Fabol takolhatsz keretet. Felfurod dubelezed a plafonra es arra lefele erositesz stafnikat logva es arra lent ujabb keretet. Szerintem nem lenne az igazi. Tul bonyolult lenne.
Akkor mar a sogor megoldasa lenne jobb csak epp vas gerendakkal. Annak nem lenne baj a nagyobb fesztav. Viszont a falhoz durvan kellene erositeni. Plusz 10x dragabb lenne vagy meg dragabb. Es sokkal nehezebb is.
Fúrás-faragás és belső váz nélkül marad a ragasztás.
Ha megvan a kellő szakítószilárdsága lehet közvetlenül a plafonra ragasztani, így a magassága nem állítható.
Vagy ha nagyon vastagon szeretnéd a 20 centis polisztirol is mehet rá.
Pincéknél bevett gyakorlat úgyhogy máshol is működik.
Én tűzállót vennék és dübelekkel megerősíteném a biztonság kedvéért.
De van - csak éppen te valamiért nem gondolsz rá.
Kisebb légköbmétert kell fűteni. A szigetelés "csak" arra jó, hogy ne olyan könnyen távozzon a meleg, de a kifűteni szánt helyiség méreteit (a nagyobb m3 miatti felfűtési/megtartási költségeket) nem csökkenti.
Tizenkettes! Lehet megfogadom (utánajárok annak) amit javasoltál.
Ha belülről szigetelsz, elveszíted a födém hőtároló tömegét. Tehát többet kell fűteni.
Több százezer lesz ezt megcsinálni, plusz amit feljebb írtam, értelmetlen az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!