A falon közvetlen a gázcső mellett áthúzott elektromos kábel van egy régi lakrészben - jó ez így?
Most nincs gáz (mármint földgáz) a csőben, egy ideig ez így oké szerintem, a kérdés elsősorban arra vonatkozik, hogyha lenne, akkor el kéne-e vinni a vezetéket onnét, az mindjárt lehetne probléma szerintem, hogy a vezetékben kisebb töréseknél esetleg hő disszipálódhat az átmeneti ellenálláson.
Az elektromos kábel fázis/nulla/földelés háromeres.
2. Köszönöm a kérdést, a mellette az tényleg úgy bő 0 centit jelent, a kábel köpenye hozzáér a cső festéséhez.
3. A gáz elvileg rég el van zárva (amennyire tudom, nem megy be), szerintem már levegő lehet a csőben, de nyilván csak tippelek, meg nem is ez az állapot az érdekes.
(1. Háthogyha a vezeték 'eg van reccsenven oszt elkezd melegedni a szomszédba, hogy a gázcsőnek árt-árthat-e az e?)
Úgy tűnik, nem sikerült közelebb vinni a témát a boldog megválaszoltság felé, a minap eszembe jutott, és gugliztam egyet, beleolvastam.
Hátha valaki még megnézné: az egyik felvetett kockázat az volt, hogy esetleg rágcsálók unalmukban nekiugorhatnak a szigetelésnek, és így megrágott, lecsupaszodott rész miatt áram alá kerülhet a (fém) gázcső.
Mondjuk erre nem gondoltam, bár ilyen esetben remélik, hogy leold valamelyik megszakító, vagy ilyesmi.
Persze nem biztos, hogy élesben szerencsés az ilyesmit kipróbálni :)
Akit érdekelnek a részletek:
(És minden konstruktív hozzászólást így utólag is köszönök.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!