Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Víznyomás gond. Ötletek?

Víznyomás gond. Ötletek?

Figyelt kérdés

Villanybojler van, most raktam fel, szerintem nem is levegős, a melegvíznek nagyjából van nyomása, de a hidegvíz szerintem nem éri el a 1,5 bart (vízmű szerint elég az nekem). Konkrétan, ha megnyitom a csapot miközben megy a mosógép, akkor nyávog a mosógép, hogy nincs víz.

Egy 5 mm átmérőjű vízsugár van a mosdónál, a konyhában kb 8 mm. Zuhanyozni is vicces, mert a keverőcsapnak kevés a hidegvíz, szóval van csak meleg vagy csordogáló hideg (ha felfele fordítom a zuhanyfejet kb 5-6 cm magasra megy a víz).

Vízmű szerint vízkő, de a csövek 6-7 évesek, szerelvények dettó, de most cseréltem le mind emiatt, szóval nem vízköves, szivárgás sincs. Földszinti lakás. A szomszédokkal nem beszélek a szinten, de a felettem lévőnél se hatalmas a nyomás, de nála azért jobb.

Mielőtt felújították 3-4 éve a fővezetéket nem volt gond, azóta egyre vacakabb.

Ötletek azon kívül, hogy verem az asztalt a vízműnél, mert az nem jött eddig be.

2022. okt. 15. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kerülhetett szerelés közben valami a hidegvíz csövébe?
2022. okt. 15. 17:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem, előtte is ilyen volt
2022. okt. 15. 17:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"a felettem lévőnél se hatalmas a nyomás, de nála azért jobb."

Ebből kiindulva nálad keresném a hibát és nem a vízműveknél.

A bejövő legelső vízvételi helyen tesztelném a víznyomást pl. a csap v. az elzáró kiszerelésével.

2022. okt. 15. 17:25
 4/6 A kérdező kommentje:

A bejövő nyomás ennyi.

6 vízvételi pont van

Zuhany

Mosdó

Wc

Mosogatógép

Mosogató

Mosógép

Mindegyikben csak csordogál a víz.

A wc a legközelebbi leágazás. A tartály nagyjából 7-8 perc alatt telik meg.Bár ott még nem cseréltem ki a tartály belét.

Ha el lenne dugulva valami nálam, akkor a szűkebb keresztmetszeten pont nagyobb nyomással kellene jöjjön a víz, nem?

2022. okt. 15. 17:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálad is lehet 1 főcsap a lecsatlakozás után.Talán ez nincs kinyitva rendesen . Nem a víz nyomással van gond,hanem a bejövő víz mennyiséggel .

Ez nem a vízmű hibája .

2022. okt. 15. 17:44
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A bejövő gerincen mennyi a nyomás?
2022. okt. 15. 20:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!