Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Régi beltér ajtó tok burkolat?

Régi beltér ajtó tok burkolat?

Figyelt kérdés
Létezik olyan megoldas, hogy ne kelljen kibontani a régi tokot? Valami olyanra gondolok amivel be lehet burkolni... nagyon csunyak, de bontani nem akarom mert nem csak a fal sérülne, hanem a járólap is mert annyira szorosan mellé lett rakva.
2022. okt. 14. 20:03
 1/8 Noren1989 ***** válasza:
18%
Bocsànat, de leírnàd a mostani àllapotot, meg a végcélt? Mit szeretnél elérni?
2022. okt. 14. 20:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó asztalos újra tudja fedni a régit mű réteggel, vagy csiszolni.
2022. okt. 14. 20:19
 3/8 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Ha míves le kell csiszolni/gyalulni simára, majd az asztalos épít rá egy új tokot, amibe ajtót is.

De nem tudom elképzelni hogy lehet annyira csúnya hogy ezt akard, mondjuk egy sima felújítás helyett

2022. okt. 14. 20:27
 4/8 A kérdező kommentje:
Jó, annyira nem szörnyű....de olyan szepseghiba a lakasban. Mindig irigykedve nézem ahol szep uj tok van ajtoval ... Ezen van kb. 4 reteg festék...meg van folyva, sok helyen pattog fel. Kértem arajanlatot egy cégtől, mert szerettem volna kicserelni ajtostol, tokostol, de azt mondták valószínűleg sérülne a jarolap is...azert mindenaron nem kell. Gondoltam van valami megoldas mint pl. sokan lefoliazzak, csak az azert nem jo mert ugyis feljon, es latszik alatta a sok gubacs.
2022. okt. 14. 20:39
 5/8 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Különböző festékeket különböző módon el lehet távolítani, egy festékboltos fog tudni segíteni hogy mi kell neked. Lehet kapsz valami szert tőle, lehet ugyanúgy marad a csiszolás, de ha kemény lakk akkor hőlégfúvó is eltávolítja.

Ha lejött a sok festékréteg akkor lehet újra kezelni. Először valami alapozó olajjal majd alapozó és végén zománc.

A fának a nagy előnye hogy fel lehet újítani ha szerkezetileg ép.

Akár magadnak is meg tudod csinálni.

Gyerekként én is utáltam a fehér ajtóinkat mert anyukám festette őket, és megfolyt meg nem is volt szép.

Fél éve újítottuk fel most az új lakásban az ajtókat, gyönyörű munkát végeztek a mesterek.

Egyrészt nem folyt meg, másrészt nem magasfényű zománc volt hanem selyemfényű. Teljesen más a kettő

2022. okt. 14. 20:47
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Festő-mázoló csodálatosan szépet tud restaurálni. Kromofág, v hőlégfuvóval, stb Selyemfényű festékkel, faerezett utánzzattal.csak a képzelet szab határt. Igaz, drágább mint egy új.de életre szól!
2022. okt. 14. 22:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket. Igen, gondoltam en is arra, hogy leszedni róla, es ujrafesteni szepen, de nagyon maceras, ha meg nem en csinalom baromi draga lenne. Van 14 ajto , szerintem eletem vegeig vakarhatnam.
2022. okt. 15. 07:45
 8/8 anonim ***** válasza:
2022. okt. 15. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!