Megéri most nyílászárokat cserélni?
Van egy 9.kerületi 3.emeleti századfordulós 3 szobás lakásom.
A havi gázfogyasztás 41 köbméter.
2 szobában, és a konyhában új ablakok vannak, a kisebbik szobában régi gerébtokos dupla ablak, illetve a bejárati ajtó régi szimpla üvegezésű, de előtte van egy üvegajtó, és az a rész nincs kifűtve.
Most kértem árajánlatot az ajtóra, 705 ezer ft lenne kicseréltetni.
Még a kisszobán is gondolkodtam, hogy új ablakot csináltatok.
A fűtés központi gázkazános.
El akarod adni a közeli jövőbe?
Mert akkor cseréltesd, csak drágább lesz!…a pénzed meg romlik.
Ha nem akarod belátható időn belül eladni, akkor most októberben hagyd a fenébe a rumlit! Az ilyesmit melegben csináltat az ember.
Amellett ilyen kevés gáz mellett minek? Legalább hangyányit mozog a levegő és nem penészedik a lakás.
Természetesen az átlagjövedelmű embernek baromi sok a 705ezer is, de ha azt vesszük alapul, hogy a mi műemlék házunkban csak korhű, egységes ajtókat/ablakokat engedélyeznek, amik hatalmasak, magasak, itt kiugrás, ott beugrás, itt faragott dísz, meg amott is, kovácsoltvas, szőlőfürtös rácsokkal és csak csináltatni lehet csillagászati összegért, akkor még nem is sok. Jó, mondjuk a rácsokat át lehet rakni, de akkor is!
Ha századfordulós házban laksz, lehetnek nálatok is megkötések, még ha nem is műemlék.
Én a helyedben a jelenlegi ajtóba rakatnék többrétegű üveget és tömítéssel szigeteltetném. Bár 40 m3 gáz mellett ez lenne a legutolsó gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!