Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Egy 8 èves háznak hogy kène...

Ádi2002 kérdése:

Egy 8 èves háznak hogy kène szigetelni?

Figyelt kérdés

Egy szobáról lenne szó.

21-22c°-ig szoktam hagyni hogy fűtsön.

Meddig kène általánosan tartani ezt a meleget ha kikapcsolom?

Nem azt várom hogy fix ennyi legyen, csak általában gondolom.

2022. okt. 7. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez sokmindentől függ. Milyen a külső hőmérséklet, szigetelés vagy mennyire süt a nap stb. Szóval erre a kérdésre ne keress választ, mert minden esetben egyedi.
2022. okt. 7. 11:14
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Fűtött lakásokkal körbevett panelszoba vagy pusztában álló faház szobája?

Na ezért nincs általánosítás.

2022. okt. 7. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Egy szigeteletlen ház biztos, hogy nem sokáig. 0 fokos időbe pár óra.
2022. okt. 7. 12:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nagy tömegű a fal, és nem melegedett át (tehát infrahőmérővel rámérve a fal csak mondjuk 20 fokos), csak a levegőt fűtötted 22-re, akkor egész hamar lehűl 20-ra, utána meg csak lassan csökken, illetve itt is függ attól, hogy a fal keresztmetszetében milyen a hőmérséklet-eloszlás (időbeli eltolódással megy át rajta a hő)

Ha szuper hőszigetelő a fal, de nincs a meleg-oldalon tömege (a gipszkarton után rögtön a hőszigetelés jön, szóval könnyűszerkezet) akkor sem sokáig. Fordítva is elmondható, tehát ha műemlék-épület fél méteres kőfallal, akkor bár nem jó hőszigetelő, de ha egyszer nagy nehezen felfűtötted, csak lassan fog kihűlni.

Aztán nyilvávalóan függ attól, hogy milyen hideg van kint, és hogy hány oldalon hűl.

2022. okt. 7. 16:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem vagyok èpítèsz, nèzzètek el.

De kètoldalt szoba határolja,másik kettő pedig szabadban van, ès nem tömör tègla, hanem foggalmam nincs hogy hívják, ilyen csöves :D

Cserèp alatt pedig csak egy sárga "szigetelő,, fólia, ès a gipszkarton felett a mennyezeten van egy rèsz azthiszem üveg, vagy mittom èn mifèle anyagból kèszült szigetelès.

Az akkori szakemberek igen kókány melót csináltak (nem èn, hanem egy szakmához èrtő ember mondta ezt): )

16-18c° kinti idő mellett 2, nagyon max 3 óra után fel kell öltözni, ha nem szeretnèk pazarolni.

Nem várok el nagy dolgokat, csak kíváncsi vagyok, hogy ez mennyire van rendbe.

Hètvègèn pont ismerősöknèl vendègeskedtem, ès a tömèsházban mèg hajnalban is kellemes meleg volt.

2022. okt. 9. 23:06
 6/6 A kérdező kommentje:

Èn legalább is már fázok 18 fokba ;)

Fagyos típus vagyok

2022. okt. 9. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!