Gázcsövet nem lehet levágni?
Fürdőfelújítás előtt állunk, jelenleg konventkor van, kéményes.
Meg akarjuk szűntetni.
A gázszerelő szerint a konvektort le lehet szedni, bedugózni, de magát azt a fehér csövet nem lehet levágni mert ahhoz már újra kell terveztetni a gázt.
Ez tényleg így van?
Ott fog lógni akkor az a 3 méteres cső örökre?
Ha visszamondod a gázt, leszerelik a gázórát, akkor hivatalosan kidobhatsz minden csövet.
Én mondjuk lakásfelújításnál ezt nem vártam meg, simán levagtam a csöveket a lakáson belül, és kb két hónappal később kötötték le az órát.
Szóval senki nem fog a lakasodba mászkálni és ezt nézni, de nyilván a hivatalosat mondta a szakember.
Illetve a tűzhely is kombinált, gázzal főzök.
Véletlenül sem akarjuk lemondani, csak a fürdőben akarjuk lecserélni mert csúnya is már a konvektor oda egy új fürdőbe meg a pára miatt nem is a legjobb szerintem, minden évben alig lehet bekapcsolni, sokkal jobb lenne egy elektromos fűtőtest, amit még mondjuk akkor is be lehet könnyen kapcsolni mikor a többi helyiséget még nem fűtjük.
a gázszerelőt elhajtani, gázórát elzárni, konvektort leszerelni, gázcsövet kívánt helyen levágni(egykezes sikító elég, 1 mm-es tárcsával) ledugózni a csonkot, kinyitni a gázórát, ellenőrizni a szivárgást, oszt jónapot..
Méghogy újratervezni? pffff.
Jól is néznénk ki..
Minden, a korábbi terven szereplő módosításhoz új terv kell. Tehát egy korábbi cső eltüntetéséhes is.
Ez a hivatalos út.
Egyébként meg keress olyan szerelőt, aki megcsinálja. A kutya nem fog vele foglalkozni, amíg nem ég le emiatt a ház.
Ja, mert ha meg van tervezve 100 ezerért, akkor nem lesz gond?
Gázszerelő megoldja.
Senki nem fogja ellenőrizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!