Klima szerelesre realis klimankent 165.000 +Afa?
Voltak kint. Felmertek. 3 klima lenne. 2hoz eleg a 3 meter cso. Egyikhez kell 2x annyi. Aramhoz kb 30-40m vezeteket mondtak. Egyik se extra szopas szerelesben. Az aramot is falon kivul csovekben kellene vinni.
Erre egysegesen 165+Afa van az ajablatban. Soknak erzem. Legtobb helyen atlagosan az olcsok 65e, a kozepesek 90e es a dragabbak 110e +Afa. Vagy ennyire felmentek a munkadijak mivel mindenki klimat akar?
"A kültéri egységből átszűrődő zaj és vibráció
elkerülése érdekében az ajánlott legrövidebb
csőhossz 1,5 m.
(Mechanikus zaj és vibráció keletkezhet,
attól függően, hogy a berendezés milyen
környezetben és hogyan lett üzembe
helyezve.)"
Nekem tavaly 809.000.-Ft volt három Fisher klíma felszereléssel együtt. (+ 48.000.-Ft-ért leszerelték a három régit)
Maga a szerelés 40.000.-Ft+áfa volt klímánként.
DE: tavaly újítottam fel a lakás egy részét, és akkor az asztalos 1,5 millióért készítette a plafonig érő 4,5 m hosszú konyhaszekrényt+ konyhaszigetet, plusz az előszoba beépített szekrényeinek ajtóscseréjét, plusz egyéb kisbútorokat.
Most a hálószobába kértem egy ágykeretet egy komódot egy éjjeliszekrényt, és egy fali polcrendszert. És minderre 680.000.-Ft-os árajánlatot adott. El sem akartam hinni, úgy nagyjából felére gondoltam.
Mindezt csak azért írtam, hogy úgy tünik minden a duplájára emelkedett tavaly óta.
Még olcsó is! Bár nem mindegy mi van az árban. 2 évtizede foglalkozok ipari hűtés/klímatechnikával a nem ipari megrendelés az eléggé kevés itt a split klímára gondolok...
Nálunk egy alapszerelés 150 ezer... viszont mi minőségi anyagokkal dolgozunk mellesleg szakszerűen és a szabványokat is betartva...
Ebből 30 ezer csak a konzol/ spec. gumibak és a rögzítéstechnika és még a rézcsövek sehol nincsenek... Mi ilyen gagyi csöveket meg konzolokat nem használunk! Az elektromos és a vezérlőkábel sem kínai... munkadíjban olcsók vagyunk de nálunk az anyag dobja meg az árat...
Viszont minőséget kap a megrendelő! Kevesen használnak dupla rétegű bevonatos vagy rozsdamentes konzolt mert 4x-er annyiba kerül mint az olcsó kínai!
Másik dolog: üzemanyag/orosz-ukrán válság/ euro árfolyam/ nyersanyag hiány/covid Ez az elmúlt időszakban megnyomta az árat!
A klímák ára is 1 év alatt négyszer emelkedett... Tehát ha minőségi munka/anyag akkor nem drága! Kérdés még az hogy helyben van... vagy 100-200 km távolságra jönnek... Mert az is felfele viszi az árat!
Ha 10 év múlva is működik a klíma akkor jól dolgoztak :)
Koszonom a valaszokat.
Kb 30-50km Pesttol.
Ma beszeltunk a cegvezetovel is.
2 napnyi szerelest szamoltak. Kiszallast 2 emberrel. A keszulekhez is valami dragabb talcat vagy mit raktak valamiert. Az is benne van, hogy kell kicsit szopniuk a padlason ahol az egyik csovet elviszik a tetoter felett. Ahogy szamolgattuk a rez cso is van vagy 150e.
Az is teny, hogy kiszallas utan adtak arajanlatot, nem latatlanban mint a legtobb helyen. Plusz az is, hogy 2-3heten belul megcsinaljak. Mas kb ki se jon ahogy tapasztaljuk.
A ceg is regi tehat nem tunnek el.
Gondolom az is dob rajta, hogy nem engedem konnektor korre rakotni hanem a kismegszakito szekrenybe akarom kulon negszakitokkal az osszes keszuleket.
Ettol meg a hideg zuhany kerulget, hogy brutto 600e csak a szereles.
A keszulekben elvileg kaptunk nemi kedvezmenyt. Valszeg tenyleg ennyire dragultak az arak. Elfogadtuk ez van. Orulunk, hogy valaki megcsinalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!