Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Klima szerelesre realis...

Klima szerelesre realis klimankent 165.000 +Afa?

Figyelt kérdés

Voltak kint. Felmertek. 3 klima lenne. 2hoz eleg a 3 meter cso. Egyikhez kell 2x annyi. Aramhoz kb 30-40m vezeteket mondtak. Egyik se extra szopas szerelesben. Az aramot is falon kivul csovekben kellene vinni.

Erre egysegesen 165+Afa van az ajablatban. Soknak erzem. Legtobb helyen atlagosan az olcsok 65e, a kozepesek 90e es a dragabbak 110e +Afa. Vagy ennyire felmentek a munkadijak mivel mindenki klimat akar?

2022. szept. 23. 18:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#7 Nem kell 2-3 méter cső! Minek? Nálam jó ha 1-1 méter van, és tökéletesen működik már vagy 4 éve, ráadásul télen-nyáron ment eddig, szinte folyamatosan. A 3 méter csak az alapárban szok lenni, ez felett számítanak fel minden méterért pluszt dijat.
2022. szept. 24. 07:44
 12/18 anonim ***** válasza:
11 Sok gépnél elővan írva minimális csőhosz is.
2022. szept. 24. 14:36
 13/18 anonim ***** válasza:
#12 Példát is tudsz mondani? Mert én sehol nem láttam olyan,hogy a kültéri mellett ott lóg 1-2 méter rézcső felrekerve, nekem meg nem kezdő rakta fel.
2022. szept. 24. 14:56
 14/18 anonim ***** válasza:

"A kültéri egységből átszűrődő zaj és vibráció

elkerülése érdekében az ajánlott legrövidebb

csőhossz 1,5 m.

(Mechanikus zaj és vibráció keletkezhet,

attól függően, hogy a berendezés milyen

környezetben és hogyan lett üzembe

helyezve.)"

[link]

2022. szept. 24. 18:38
 15/18 anonim ***** válasza:
64%
#14 Gondolkodjunk logikusan! A rézcső vajon mennyi vibrációt adhat át a kültériről, a falnak, mert szerintem semmit. Itt inkább az számít, hogy a kültéri megfelelő gumibakokon legyen, hogy a falnak minnél kevesebb zajt adjon át a tartókonzol. Ilyenformán ha ez nem megfelelő, akkor bárhoval tehetik, a zaj a falon keresztül ugyanúgy bejöhet. Az elfogadható lenne ha előírnának egy minimális gázmennyiséget, és ehhez kellene egy bizonyos csőhossz, de rezgéscsillapításban nemhinném, hogy szerepet játszana. Mint írtam, nekem közvetlen a beltéri túloldalán van a kültéri, de nem rezgeti a B30-as falamat.
2022. szept. 24. 19:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem tavaly 809.000.-Ft volt három Fisher klíma felszereléssel együtt. (+ 48.000.-Ft-ért leszerelték a három régit)

Maga a szerelés 40.000.-Ft+áfa volt klímánként.

DE: tavaly újítottam fel a lakás egy részét, és akkor az asztalos 1,5 millióért készítette a plafonig érő 4,5 m hosszú konyhaszekrényt+ konyhaszigetet, plusz az előszoba beépített szekrényeinek ajtóscseréjét, plusz egyéb kisbútorokat.

Most a hálószobába kértem egy ágykeretet egy komódot egy éjjeliszekrényt, és egy fali polcrendszert. És minderre 680.000.-Ft-os árajánlatot adott. El sem akartam hinni, úgy nagyjából felére gondoltam.

Mindezt csak azért írtam, hogy úgy tünik minden a duplájára emelkedett tavaly óta.

2022. szept. 26. 08:55
 17/18 anonim ***** válasza:

Még olcsó is! Bár nem mindegy mi van az árban. 2 évtizede foglalkozok ipari hűtés/klímatechnikával a nem ipari megrendelés az eléggé kevés itt a split klímára gondolok...

Nálunk egy alapszerelés 150 ezer... viszont mi minőségi anyagokkal dolgozunk mellesleg szakszerűen és a szabványokat is betartva...

Ebből 30 ezer csak a konzol/ spec. gumibak és a rögzítéstechnika és még a rézcsövek sehol nincsenek... Mi ilyen gagyi csöveket meg konzolokat nem használunk! Az elektromos és a vezérlőkábel sem kínai... munkadíjban olcsók vagyunk de nálunk az anyag dobja meg az árat...

Viszont minőséget kap a megrendelő! Kevesen használnak dupla rétegű bevonatos vagy rozsdamentes konzolt mert 4x-er annyiba kerül mint az olcsó kínai!

Másik dolog: üzemanyag/orosz-ukrán válság/ euro árfolyam/ nyersanyag hiány/covid Ez az elmúlt időszakban megnyomta az árat!

A klímák ára is 1 év alatt négyszer emelkedett... Tehát ha minőségi munka/anyag akkor nem drága! Kérdés még az hogy helyben van... vagy 100-200 km távolságra jönnek... Mert az is felfele viszi az árat!

Ha 10 év múlva is működik a klíma akkor jól dolgoztak :)

2022. szept. 26. 15:33
 18/18 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Kb 30-50km Pesttol.

Ma beszeltunk a cegvezetovel is.

2 napnyi szerelest szamoltak. Kiszallast 2 emberrel. A keszulekhez is valami dragabb talcat vagy mit raktak valamiert. Az is benne van, hogy kell kicsit szopniuk a padlason ahol az egyik csovet elviszik a tetoter felett. Ahogy szamolgattuk a rez cso is van vagy 150e.

Az is teny, hogy kiszallas utan adtak arajanlatot, nem latatlanban mint a legtobb helyen. Plusz az is, hogy 2-3heten belul megcsinaljak. Mas kb ki se jon ahogy tapasztaljuk.

A ceg is regi tehat nem tunnek el.

Gondolom az is dob rajta, hogy nem engedem konnektor korre rakotni hanem a kismegszakito szekrenybe akarom kulon negszakitokkal az osszes keszuleket.

Ettol meg a hideg zuhany kerulget, hogy brutto 600e csak a szereles.

A keszulekben elvileg kaptunk nemi kedvezmenyt. Valszeg tenyleg ennyire dragultak az arak. Elfogadtuk ez van. Orulunk, hogy valaki megcsinalja.

2022. szept. 26. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!