Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van értelme ezeknek a norvég...

Van értelme ezeknek a norvég fűtőpaneleknek vagy tényleg csak reklám az egész?

Figyelt kérdés

Fogyasztás szempontjából kérdezem. Olyanokat, akiknek van tapasztalatuk is vele.

Egy 15-18 nm helység fűtésére kellene, eddig raktár szoba volt, most kialakítottam belőle dolgozó szobát. Eddig fűtetlen volt, de 18 fok körül volt így is, szomszéd helységek fűtve voltak és átment valamennyire a meleg. Nagyon hideg időszakban 16-ra lemehetett a de az ritka volt.

Ide szeretnék fűtést, a ház többi részén gazkonvektorok vannak, de ebben a helyiségbe nincs gázcső, kiépitese macerás és bár elégedett vagyok velük 15000 a leghidegebb hónapban a fűtés, inkább modernebb irányba mennék mint a gázfűtés, az se baj, ha nem lesz gáz véletlen van más lehetőség fűteni.

Klíma lenne nyilván a legjobb, de az most mindenkinek kell, meg se merem nézni hol tart az ára, mire beszerelik hónapok...

Maradtak a fűtőpanelek.

Elkezdtem utána olvasni, persze egyből kijött, hogy a norvég panelek a legjobbak...

Aztán kicsit jobban utána olvastam, gyakorlatilag ugyanannyit fogyasztanak, mint egy olajradiátor, csak programozható, így nem megy amikor nincs otthon senki...

De értelemszerűen az olaj radiátort is kihúzta az ember, ha elment otthonról...

Persze jó dolog, ha beprogramozza az ember, hogy amikor felkel meleg legyen, de 100 000-t nem ér ez meg nekem.

Veszek egy okos dugajt pár ezerért és beprogramozom és ugyanott van az olajradiator is.

2022. szept. 18. 14:01
1 2
 11/13 Revolúcióbiológus ***** válasza:
58%

Ha román fűtőpanel lenne a neve akkor is érdekelne?

Ha valamit olyan jelzőkkel reklámoznak, hogy "norvég", "svájci", "japán", "német" akkor nyugodtan gyanakodj arra, hogy átverés.

2022. szept. 18. 22:21
 12/13 puritan ***** válasza:

A 6-os leírta a frankót! :-)

Csak annyit tennék hozzá, hogy hiába van a norvég fűtőpanelben a hosszú élettartamú fűtőbetét, nem az fog bedögleni, hanem az elektronika, ami vezérli. Azt meg nem igazán gazdaságos cserélni benne.

Egy olajradiátorban meg jó esetben nincs elektronika, csak egy mechanikus hőfokszabályzó, amit talán még cserélni, javítani is lehet.

2022. szept. 19. 23:37
 13/13 anonim válasza:
keruljétek messzire nekem 2 honap utan elromlott és nem is garanciás
2023. okt. 24. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!