Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Minden szakmát meg kell tanulnom?

Minden szakmát meg kell tanulnom?

Figyelt kérdés

Egy ikerház felében lakom. Lassan aktuális egy nagyobb karbantartás.

Az előtető beázik. A fűtés csöpög (nem tétel tömítés csere), a gázkazánt karban kéne tartani, a beltéri ajtókat cserélni, vagy keményen felújítani (az egyik kutyánk sajnos leamortizálta), helyenként a járólapokat javítani, folytatni kár, van még.

Sok munkához hívtunk "szakembert". Az utolsó pár évben már az volt az eljárás, hogy "ha ön szerint jó, fizetünk". A válaszok nem tűrtek nyomdafestéket, de legalább valamennyi pénz nálunk maradt, csak az anyagot buktuk, de az eredményről ne beszéljünk. Van más megoldás, mint hogy megtanulom a tetőfedést, villanyszerelést, gázkazán szerelést, hideg és melegburkolást és még sok szakmát?

2022. szept. 15. 08:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak szakmák amit nagyon jól kell tudni,de van amihez nem is nyúlhatsz (gázkazán ) Ezekhez a szakmákhoz nagyon jó szerszám készlet is kell.

Ezek meg nem az olcsó kategóriába tartoznak.A kókányolás nem a legjobb ötlet.

2022. szept. 15. 08:23
 2/5 anonim ***** válasza:
én, ha kényszerből is, de majd mindent megtanultam..láttam azt a szakembert, aki jött csatornát javítani, csempét rekni, lépcsőt betonozni, vízcsövet toldani, inkább nem kértem a javítást. A mai napig jó minden. Mérgelődjön más.
2022. szept. 15. 08:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki tisztában van azzal, hogy a rendszerváltást röviddel követen gyakorlatilag megszűnt a szakunkás képzésnek évtizedeken át bevált gyakorlata, az tudja, hogy a (fizetős) OKJ tanfolyamok rendkívül igénytelen felkészültségű "szakembereket" termeltek ki. Mivel magam is végeztem annak idején ipari tanuló iskolát és a rendszerváltást követően OKJ tanfolyamot is, ezért a saját bőrömön tapasztaltam a színvonal drasztikus esését. Szerencsére hosszú életem során sokféle iskolát meg tanfolyamot kijártam és kellően "bátor" is vagyok, ezért számos olyan javításba belevágtam, amire korábban nem is gondoltam volna. Persze nem árt, ha az ember tisztában van fizikai és szellemi képességeinek határával is. Átépítettem kisebb nyaralót, végzek lakatos, műszerész, festő-restaurátor, szőnyegjavító, kertész, villanyszerelő és asztalos munkát is, de végeztem tudományos kutató munkát is.

Igen, tanulj ki valamennyire szinte minden munkát. Nyugtasson meg az a tudat, hogy a jelenlegi iparos "szakemberek" zöme betanított munkát végez csupán.

2022. szept. 15. 09:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért a beázó tetőt könnyen ki lehet javítani.

Csak a helyére kell rakni a cserepet, vagy kicserélni a palát.

Én a legutolsó ólon is megigazítom, ha valami gond van.

Másnak meg a háza ázik, pedig meg tudná csinálni.

2022. szept. 16. 09:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Így van , meglehet csinálni sok mindent, de te leírod hogy csepeg a fűtés.

Mi lenne ha azt rögtön megcsinálnád, meg a tetőt is mert ez egyáltalán nem szakmunka.

AZ is külön röhej hogy a kutya szét rágja az ajtókat 🤣😅😂

2022. szept. 16. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!