Az otthonfelújítási támogatásból szereltethetek napelemet?
Ha jól értelmezem, még hozzá sem fogtál.
Érdemes lenne kiszámolnod, hogy megéri-e fűtés nélkül is a befektetés?
Mert támogatásnál havi elszámolás van. Ha átcsúszol jövőre, akkor meg pláne.
#1 Mit értesz az alatt, hogy a támogatásnál havi elszámolás van?
Beviszem az összes számlát és az anyag/munkadíj párosból a kisebbiket kifizetik max. 3 milláig , nem?
#2 Ezaz, nem megy át az ELMŰN idén, de a beruházás többi részét megcsinálom. Az ezekre való számlákat benyújtom. A pályázatban kizáró kitétel, hogy a szolgáltató csúszás miatt az egész rendszer csak később áll össze?
1-es vagyok.
Azt értem alatta, hogy havonta számolsz el a szolgáltatóval.
Vagyis a nyáron megtermelt áramot kifizetik nyomott áron, télen viszont napi áron veheted meg tőlük.
A szerződésedben benn e van amit aláírtál, hogy"bruttó elszámolású" leszel.
Amennyire én tudom, ha betáplálós rendszert csináltatsz a támogatásból, akkor amíg nincs meg a szolgáltatói hozzájárulásod, kvázi nincs rendszered, nem tudsz elszámolni. De én is csak mendemondákból hallottam, érdemes utánajárni.
1# A napelem szerintem hosszútávra szól, nem hinném, hogy a kérdező azért sürgeti a kivitelezést, hogy még idén spóroljon a fűtésköltségen... Sokkal inkább azért, mert elvileg jövőre már nincs felújítási támogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!