Hogy lehet megoldani, hogy a padlásra kiterített kőzetgyapotra fel lehessen menni?
Kőzetgyapotot szeretnénk feltenni a padlásra vagyis a födémre, szigetelés gyanánt, de mivel nem valami nagy a ház, így lehetséges hogy a padlásra is pakolnunk limlomokat, ha mást nem is. Így nem szeretném kizárni teljesen lehetőségét, hogy fel lehessen menni a padlásra.
Mivel lehet ezt megoldani?
Két megoldás van:
1. Nagy testsűrűségű (kb. 120 kg/m3, lépésálló) hőszigetelő anyagot használsz (pl. Steprock ND).
2. Egy színpad szerű járható szerkezetet emelsz a hőszigetelés fölé.
Én stafnik + OSB lapokból eszkábálnám össze. A stafnik végeire raknék valami teher elosztó lemezt, ami adna némi stabilitást is elborulás ellen. Lehetőleg a legkevesebb vas legyen benne. Ha a színpad lábait teljes hosszában acélból akarod készíteni, akkor rozsdamentes acélban gondolkodj.
Mások az élére állított pallókra esküsznek, azokból 30 cm rétegvastagság eléréséhez célszerű kettő 15 cm réteggel egymásra merőlegesen haladni.
Mindkettő jó megoldás, de mindkettővel kb. 10-szeres költséggel számolhatsz, ahhoz képest, mintha nem akarnál járni rajta.
A lim-lomokat minek kell megtartani?
10 év múlva is ott lesz, ahova raktad.
10 év múlva?! :D
Nekem apám volt ilyen gyűjtögető. Minden kellett neki, mindent felhurcolt a padlásra, pincébe, a garázsba csak araszolva lehetett belépni. Mindenhol lomok! A házat megörököltem, most én lakok benne. Nem győzök megszabadulni a 30-40 éve érintetlen lomoktól!
Egyedül a garázs padlásán van némi faanyag meg vasanyag amit megtartok. Elfér az ott, kenyeret nem kér. És ha kell a ház körül valamire egy darab deszka, nem kell rögtön szaladni venni a Praktikerben aranyáron. Erre pont jó a padlás, hiszen ritkán használt dologról van szó, amit nem tarthatok a nappaliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!