Melyik hőszigetelő anyagot javasoljátok meglévő homlokzatra?
Födémen fent van a 30 cm kőzetgyapot? Ablakok 3 rétegűek?
Ha még nem, akkor felesleges a fallal foglalkoznod, előbb ezeket kéne megcsinálni. Sokkal többet tudsz velük spórolni, mint a homlokzati szigeteléssel.
Amúgy grafitos EPS. Hiába drágább, jobb a hőszigetelése. Ár/ U-érték arányban ugyan ott vagy.
Előszőr is egy hőkamerázás kellene, hogy megfelelően lett e felrakva a szigetelés. Kezdetben csak pogácsás ragasztást használtak és nem zárták le az indító és a befejező sort, így a meleg kiáramlik a tető alatt. Ha ez így van akkor vissza kell szedni az alsó és/vagy legelső sort.
Másodszor pedig a nyílászárók körül valószínűleg nincs XPS, ezt pótolni kéne. Tehát ablakot kiszedni, megszélesíteni a nyílást, XPS körbe, majd ablakot vissza. Érdemes 50 mm toktoldót utólag rárakni és erre 30 mm-t rálógatni az EPS80-at.
A nem előírás szerint beépített ablakkeretek körül, a szigetelés növelésével a hőhídasság is növekszik. --> Penész
Én ugyan azt a típust választanám, ami korábban is a házra került.
2+
Javítás: "vissza kell szedni az alsó és/vagy legelső sort." --> vissza kell szedni az alsó és/vagy LEGFELSŐ sort.
Köszi! Igen, elfelejtettem megemlíteni az ablakokat, 3 rétegű ablakok lettek megrendelve, ami úton van, még nincs beszerelve :D Jelenleg a szigetelés egészen az ablak nyílásáig megy el, a belső oldala nem tudom, hogy szigetelve van-e, ha erre gondoltál.
A grafitos szigetelő szimpatikusnak tűnik. Nem lenne hatékony, ha a meglévő szigetelésre még ez is rákerülne bontás nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!