Ez a radiátor bekötés biztos, hogy jó így?
Elvileg hozzáértő gázszerelők kötötték be, gyakorlatilag nem vagyok benne biztos.
Így a levegő a raditároból nem tud kijönni (a másik felé ki tudom engedni?), és ez a legfelső szinten van.
Ki kellene ezt javítani/javíttatni?
Kép:
Elég ocsmány. Nekem is ilyen volt a korábbi 20 éves verzió.
A kiindulásuk az volt, hogy a levegő a legmagasabb ponton odakerül a légtelenítőbe és ott távozik.
Én az ilyen módszert rég kiiktattam. A mai radiátoroknak 4 csatlakozási pontjuk van. Ebből felül egy a bejövő, alul egy a kimenő, alul egy másik ledugózott és felül egy amit vagy ledugózól, vagy teszel oda egy légtelenítőt (akár automatát mint a képen is szerepel). Alapból a radiátor gyártó ad hozzá kézi légtelenítő dugót. Egy kis csavarhúzóval, vagy légtelenítő kulccsal tudod kinytni és ott ki tudod engedni a levegőt.
Ha neked is van ilyen a radiátorod jobb oldalán, akkor ott is tudsz légteleníteni. Persze ehhez az kell, hogy egy nagyon kicsit ferdén legyen felrakva a radiátor, arra menjen a levegő.
Mindenesetre egy tleg k.va ocsmány egy munka szerintem :D
Én inkább elvágtam volna az acél csövet, arra egy menetet és onnan akkor akár könyökkel lehetett volna bekötni a radiátorba a csövet és nem ilyen legózós módra kanyarogva. Persze értem én, így végeztek vele 10 perc alatt.
Mennyi pénzt kértel el erre a csodálatos munkára?
Igen, az a radiátor gyári légtelenítője. Azt egy vékony csavarhúzóval ki tudid nyitni meg zárni.
Esetleg vehetsz egy ilyet. filléres tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!